Ősszel Makón táborozunk!

Október végén makói alkotótáborral kárpótoljuk azokat, akik velünk együtt nem tudnak várni a DUE-érzésre a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztott balatonszárszói Médiatáborig. Sokan vagytok, ugye? Jelentkezzetek!

Negyven éve nincs év DUE-tábor nélkül, ezért úgy döntöttünk, hogy október 28. és november 1. között ötnapos alkotótábort rendezünk nektek Makón. Szállásunk  a gyönyörűen felújított, 2-4 ágyas szobákkal, étteremmel és mindent kielégítő közösségi helyiségekkel rendelkező, az újságírás Oscar-díjának számító Pulitzer-díj névadójáról elnevezett Pulitzer József Kollégiumban lesz.

Most bizonyára van egy rakás kérdésed. Ime, a válaszok:

– Mikor és hol lesz?
2020. október 28-án, szerdán 13 órától november 1-én, vasárnap 12 óráig, Makón.

– Mit fogunk ott csinálni?
Igazi DUE-tábor lesz, csak kicsiben. Karszalag, csoportok, csoportvezetők, szakmai vezetők, ébresztőszignál, műsorkészítés, mustrák, előadások, hangmozi, felezőbuli, táncház, vetélkedő, fürdőlátogatás – mindent belezsúfolunk abba az öt napba, amit megszoktatok a „nagy” táborban.

– Hányan lesznek?
Az őszi alkotótábor maximális létszáma 50 fő, ezért nagyon fontos, hogy mielőbb biztosítsd be a helyed!

– Mi a feltétele a jelentkezésnek?
A DUE őszi alkotótáborába 15-25 éves fiatalokat várunk. A diákújságírói tapasztalat és a korábbi médiatábori részvétel vagy idei jelentkezés előny, de nem feltétel. A részvételhez szükségünk lesz egy friss igazolásra, amely szerint nem vagy fertőző, tehát közösségbe mehetsz.

– Milyen csoportok lesznek?
Az alkotótábor vezetője Klock-Balog Péter (M2), szakmai vezetője dr. Balázs Géza (ELTE), dr. Szayly József (DUE), Kecskés István (Lakihegy Rádió), Herczeg Zsolt (InfoRádió), Kruzslicz Dávid (RTL Klub), Kuti Sándor (Magyar Rádió) és Zala Orsolya (DUE Rádió), menedzserei pedig Herczeg Sándor (Kommunikációs tanácsadó) és  Kovács Orsolya (DUE intézőbizottság).

Négy csoport lesz. A rádiós csoport reggeli műsorokat és magazinműsort készít Hegyi Vivien és Végh János vezetésével, illetve Herczeg Zsolt, Szayly József, Klock-Balog Péter és Kecskés István közreműködésével. A kreatív képalkotók csoportja Babcsány András és Jávor Liliána vezetésével dolgozik majd. Munkájuknak egy mesterkurzussal Kecskeméti Dávid fotográfus ad lendületet. Idén először indítunk egy kreatív író csoportot is Karvaly Bence irányítása, illetve Herczeg Zsolt, Varga G. Gábor, Kecskés István és Zala Orsolya szakmai kontrollja alatt. A televíziósok csoportjának vezetője az M2-ből Szentendrei Adrienn és Koltai Borbála lesz. Az ott készült produkciók bekerülnek a köztelevízió ifjúsági csatornájának adásába! Az alkotótábor technikai csapatát Kuti Sándor, Bodonyi Dániel, Balázs István, Vida Belián és Hanti Márton alkotja.

IDE KATTINTVA ISMERKEDHETSZ A TÁBORVEZETŐSÉG TAGJAIVAL!

Figyelem! A csoportok ezúttal már a tábor előtt, a nyár folyamán megalakulnak az interneten. Figyeld a due.hu-t, a médiatábor.hu-t, valamint a DUE Facebook– és Instagram-csatornáit, keresd a csoportvezetők bemutatkozását és válassz magadnak csoportot!

A szakmai munkához minden szükséges személyi és tárgyi feltételt biztosítunk. Az alkotótábor résztvevői baleset-, és tűzvédelmi oktatásban részesülnek, megismerik a házirendet, a képzés végén pedig oklevelet kapnak.

– Milyen programok lesznek még?
A csoportfoglalkozásokon, a közös műsorhallgatásokon és a mustrákon kívül tervezünk hangmozit, vetélkedőt, bulit, táncházat, ingyenes fürdőzést a Makovecz Imre tervezte Hagymatikum Termál- és Gyógyfürdőben, és egyéb programokat is, amelyekről időben tájékoztatunk a DUE összes létező felületén.

– Na és a kaja?
A résztvevőknek napi háromszori étkezést biztosítunk a Pulitzer József Kollégium épületében az Eurest Étteremüzemeltető Kft.-vel együttműködésben.

– Mennyibe kerül és hogyan kell fizetni?
Az őszi alkotótábor részvételi díja mindössze 24.000 forint/fő. Ez fedezi a szállásod, az étkezésed, a programok és az eszközhasználatok költségét. Az utazás önköltséges. A részvételi díjat a DUE számlaszámára (11714006-20235338) utald el legkésőbb szeptember 15-ig. A „megjegyzés” mezőbe írd be a neved és azt, hogy „Alkotótábor”. De ha ránk hallgatsz, akkor most azonnal jelentkezel, mert nem valószínű, hogy szeptemberben még lesz hely. Foglalót, előleget most nem kérünk, tehát a teljes összeget kell befizetned. Szeptember 15. után a részvételi díjad lemondás esetén sem áll módunkban visszafizetni. Amennyiben a rendezvény a koronavírus-járvány esetleges második hulláma miatt meghiúsul, természetesen visszakapod a pénzed, vagy beválthatod más DUE-programokra, például a 2021-es nyári médiatáborra.

– Van-e árkedvezmény?
A Tehetségkutató Diákmédia Pályázat helyezettjei a nyereményüket nemcsak a 2021-es „nagy” táborra, hanem az őszi alkotótáborra is beválthatják. Ennek mértékéről és módjáról személyesen adunk tájékoztatást, miután megneveztük őket a szeptember 22-23-i Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon a budapesti Akvárium Klubban.

– Meggyőztetek! Hogyan kell jelentkezni?
Online jelentkezhetsz. Kattints IDE, majd utald el a részvételi díjat!

– Már pakolnék. Mit kell vinnem a táborba?
A szokásos dolgokon kívül – ha van, akkor – a laptopod, a hangfelvevőd, a fényképezőgéped és a videókamerád. Ha nincs, az sem baj, mert adunk neked, ezen tehát nem múlik a részvételed. Ne feledd az orvosi igazolást és az esetlegesen szükséges gyógyszereidet!

– Mi a teendőm még?
Oszd meg ezt a cikket és szólj a barátaidnak is, hogy jöjjenek! Ha kérdésed van, tedd fel bátran a due@due.hu-n, munkaidőben a 06-1-222-82-13-as telefonszámon vagy a DUE Facebook-oldalán. A rendezvénynek már van saját zárt Facebook-csoportja is, lépj be!
Kövess minket az Instagram-on is!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A DUE Őszi Alkotótáborának vezetősége

Köszönjük, hogy Makó Város Önkormányzata, Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony és a makói Váll-Ker Kft. támogatóként már most a rendezvényünk mellé állt!