Ismerd meg az őszi alkotótábor helyszínét!

Október 28. és november 1. között ötnapos alkotótábort rendezünk nektek Makón. A 22 ezres alföldi kisvárost számos szép hely gazdagítja, ezekből válogattunk most. Tartsatok velünk egy virtuális utazásra, és ismerjétek meg a települést, valamint a tábornak helyszínt adó Pulitzer József Kollégiumot!

A Hagymaház, Makó színháztermet és mozit is magába foglaló kulturális központja a belvárosban, a Posta utcán található. Eredetileg modernista stílusban épült 1936-ban, és a hagymatermelők székházaként, értékesítési központjaként működött; 1949 óta bír kizárólagosan kulturális funkcióval. 1998-ban a régi Hagymaház helyén egy újat építettek fel. A Makovecz Imre tervezte, organikus, négytornyú épület nemzetközileg is jegyzett, a város és a szűkebb régió legismertebb látványossága.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, belső tér

A Hagymatikum Gyógyfürdő organikus épülete Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján készült. A különleges hangulatú fürdőben változatos medencetípusok és minden igényt kielégítő szaunapark várja a vendégeket. A nevében és megjelenésében is megújult makói gyógyfürdő a termálvíz és a marosi gyógyiszap erejével ad enyhet a gyógyulni vágyóknak, egyedülállóan szép wellness részlegével pedig a kikapcsolódás élményét nyújtja a családoknak és a baráti társaságoknak. Az európai viszonylatban is egyedülálló fürdő 2012. január 20-án nyílt meg.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, fa, gyermek és túra/szabadtéri

A Maros festői partszakaszán alakították ki a Maros Kalandpartot, mely kitűnő program kalandozni vágyó kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A klasszikus kötélpályákon kívül találunk a folyó felett 10 méter magasan átívelő drótkötélpályát vagy a 18 m magas, igazi adrenalinbombát, az inga hintát.

A képen a következők lehetnek: égbolt, fa, asztal, túra/szabadtéri és víz

A makói városháza a város egyik legszebb klasszicista épülete, Makó közigazgatási központja 1990 óta, 1950 előtt pedig Csanád (vár)megye székhelye volt. A városháza előtti virágos téren áll a Návay Lajos-szoborcsoport, valamint Kallós Ede monumentális Kossuth Lajos-szobra. Az épület oldalkertjében található Hollósy Kornélia makói szobra.

A képen a következők lehetnek: égbolt, fa és túra/szabadtéri

A makói ortodox zsinagóga a város egyik páratlan értékű és szépségű épülete, Makó egyetlen jelenleg is álló zsinagógája, egyúttal Magyarország második legnagyobb ortodox zsinagógája.

A Pulitzer József Kollégium 2005-ben épült és kifogástalan elhelyezést nyújt, Makó Város Önkormányzatának köszönhetően kedvezményes áron. Mind a négy emelet és azok összes helyisége a miénk lesz, hiszen a tábort az őszi szünetben rendezzük meg. A kollégiumtól minden fontos programhelyszínünk, és a város összes kiemelt látnivalója néhány perces sétára lesz.

A képen a következők lehetnek: ülő emberek, nappali, asztal és belső tér

Ilyen 2-3-4 ágyas szobákban biztosítunk nektek elhelyezést. A szobákhoz természetesen vannak asztalok és székek is. A szobák és az ágyak minősége kiemelkedik a kollégiumokban megszokottak közül. Minden szobának van szekrénye, hűtőszekrénye és fürdőszobája vécével.

A képen a következők lehetnek: belső tér

Minden emeleten van egy tanulószoba, gazdagon berendezve. A folyosók végén társalgók találhatóak, ezek lesznek a csoportszobák. Négy csoport lesz a táborban: rádiós, tévés, kreatív képalkotó és kreatív író.

További részleteket itt olvashatsz a táborról!

Jelentkezz most!


(Képek és szöveg: Herczeg Zsolt, szerkesztés: Végh János)