Február végén indul a „Tudós csajok” program

Február végén indul a „Tudós csajok” program

Lezárult a jelentkezés a DUE „Tudós csajok 3.” című komplex tehetséggondozó programjára. Hatalmas volt az érdeklődés a természettudományok iránt érdeklődő lányok és fiúk körében. A túljelentkezés miatt nem jutott hely minden érdeklődőnek. Akik idén kimaradnak, 2022-ben remélhetően bejutnak majd a következő hasonló programunkra.

Nem csoda a nagy érdeklődés, hiszen a résztvevők ismert és elismert kutatókkal, szakemberekkel találkozhatnak a következő hónapokban – először online foglalkozásokon, a félév második felében pedig remélhetően már személyesen is. Az interaktív foglalkozások keretében betekintést nyerhetnek a természettudományok különböző ágaiba és a média világába. Az edukatív workshopokon mindenki felteheti kérdéseit a szakembereknek, ezzel is bővítve tudását.

Egy kis ízelítő, hogy kikkel is találkozhatnak a projekt során:

A kommunikációs képzésben foglalkozásokat tart majd Dr. Szayly József médiaszakember, a DUE alelnöke, Kecskés István újságíró, a DUE elnöke, Varga G. Gábor PR és kommunikációs szakember. A tudós hölgy előadók listáján szerepel többek között Dr. Meszlényi Valéria idegkutató és Dr. Mészáros Mária nanorészecske kutató is.

2021-ben a Tudós csajok program február 24-én indul, közel 40 résztvevővel. A foglalkozások június közepéig minden héten szerdán lesznek, a járvány idején online, amint a helyzet megengedi, már személyes találkozókkal, kutatóintézet látogatásokkal bővül a program. Akiknek idén nem sikerült bejutniuk, ne csüggedjenek, terveink szerint jövőre újra elindul majd a Tudós csajok program emelt létszámmal, hogy minél többen bekerülhessenek e népszerű tehetséggondozó programba.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Február végén indul a „Tudós csajok” program

Oszd meg a Facebook-on!

Február végén indul a „Tudós csajok” program

Oszd meg a Facebook-on!

X