Újrahasznosítás, fenntarthatóság: erről szól majd a Környezet-barát!

Újrahasznosítás, fenntarthatóság: erről szól majd a Környezet-barát!

Izgalmasnál izgalmasabb előadásokkal és kulturális programokkal találkozhatnak a jelenlévők a „Környezet-barát” programon 2020. szeptember 22-én az Akvárium Klubban, a 27. Országos Ifjúság Sajtófesztivál keretében. A Környezet-barát programunkban a környezettudatos technológiák állnak a középpontban. Ebben az interaktív projektben diákok és szakemberek közreműködésével mutatjuk meg, hogy a fejlődő tudomány és technológia lehet környezetbarát és fenntartható is.

Megmutatjuk, hogy a technikai vívmányok hogyan segíthetik bolygónk fennmaradását, az ember és a természet életterének megtartását. Az emberiség elképesztő mértékben rombolja bolygónkat és környezetünket, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy olyan technológiát és modellt állítsunk fel, amelyek segítségével harmóniában élhetünk környezetünkkel. Ez az emberiség legégetőbb problémája, amire azonnali válasz szükséges.

Az érdeklődők aktívan részt is vehetnek az előadásokban, amelyeket online is közvetítünk, és utólag is elérhetők lesznek a DUE honlapján. Így nem csak a kérdéseiteket tehetitek majd fel, hanem azokról a témákról is szót ejtünk, amik a legjobban érdekelnek.

Interaktív módon, a diákok és szakemberek aktív közreműködésével mutatjuk be, hogy a természettudományok hogyan járulnak hozzá napjainkban a környezetvédelemhez, hogyan segítenek minket hétköznapjainkban minél inkább környezettudatossá válni, környezetünket kímélő módon élni. A környezetet kímélő használati tárgyakat prezentáló, azok hátterét, hatását is bemutató tudósokat, kutatókat, környezetvédelmi szakembereket hívtunk meg a programra. Célunk, hogy minél több területet érintsünk: a környezetbarát és környezettudatos építészettől a közlekedésen át az újrahasznosítható ruhákig szeretnénk lefedni a hozzátok is közel álló témákat.

A programon vendégünk lesz többek között:

Vetlényi Alma divattervező

Újrahasznosított anyagokból állít elő ruhákat, táskákat és kiegészítőket, amikből bemutatót is tart nekünk

Várkonyi Gábor autós szakújságíró

Az alternatív meghajtású autók helyzetéről és jövőjéről beszélgetünk

Bedrock farm

Hitvallásuk, hogy ne utazzanak a termékek több ezer kilométert, míg eljutnak a fogyasztóhoz. „Helyi termékeket, helyi termelőktől a helyi embereknek”

The Growberry

Alternatív megoldásokat kínálnak az agrártevékenységekre a fenntarthatóság jegyében

Varga Illés Levente ökoépítész

Mit jelent a fenntartható épített környezet?


A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Újrahasznosítás, fenntarthatóság: erről szól majd a Környezet-barát!

Oszd meg a Facebook-on!

Újrahasznosítás, fenntarthatóság: erről szól majd a Környezet-barát!

Oszd meg a Facebook-on!

X