Meszleny Zita 2020 Ifjúsági Sajtódíjasa

Dr. Balázs Géza és dr. Szayly József, a DUE alelnökei alapították az Ifjúsági Sajtódíjat 1997-ben. Azóta minden évben egy tehetséges, reménybeli médiás fiatal kapja meg ezt az elismerést.

Közülük már többen bizonyították a nagy médiában, hogy érdemesek voltak erre a díjra. Ifjúsági Sajtódíjas volt például Lazári Fanni, aki a Hamu és gyémánt munkatársa is volt, vagy S. Takács András, aki azóta On the spotról lett közismert, vagy Sóki Tamás, sajtófotó-díjas fotós.

2020 Ifjúsági Sajtódíjasa: Meszleny Zita

Zita a Budapesti Corvinus Egyetem diákja, a Szív Jezsuita Magazin munkatársa. Nagyon szép interjúkat küldött be (autizmus, meseterápia stb. témákban), melyek hűen tükrözik a bemutatkozásában megfogalmazott újságírói hitvallását is: „ha a különbözőségben is meg tudjuk találni egymásban az értéket, a közös pontokat, illetve ha rá tudunk csodálkozni egymásra, abból tanulhatunk a legtöbbet. Látni és láttatni, találkozásokat létre hozni, párbeszédet indítani. Ez számomra az újságírás lényege.” 2018-ban és 2019-ben is elnyerte az Év diákújságírója díjat, idén a zsűri Ifjúsági Sajtódíjjal jutalmazta és támogatja jövőbeni munkáját.