Nők a tudományban? – ők a Tudós Csajok!

Nők a tudományban? – ők a Tudós Csajok!

A DUE programjainak egyik legnépszerűbbike, a „Tudós Csajok” is ott lesz 2020. szeptember 22-én, kedden, az Akvárium Klubban megrendezett, 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A Tudós csajok konferencián a tehetséggondozó program legjobb hagyományaival ismerkedhetsz meg a nap folyamán.

A Tudós csajok program célja, hogy bemutassa az alulreprezentált, kevésbé ismert tudományterületeket és népszerűsítése azokat a továbbtanulásukat tervező diáklányok körében. Szakemberek aktív közreműködésével mutatjuk be a természettudományok érdekes és izgalmas világát, ennek segítségével orientáljuk a pályaválasztás előtt álló diákokat a tudományos területek felé. A konferencia elsősorban a lányokat célozza meg, de nem csak nekik szól, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A programban résztvevő tudósok elsősorban a természettudományok valamelyik területén dolgozó nők, de a velük szoros szakmai kapcsolatban álló férfiakat is meghívjuk a rendezvényre.

A teljesség igénye nélkül a programon találkozhatsz például Felkerné Dr. Kóthay Klára geológussal, akitől azt is megtudhatod, hogyan alakulnak ki az értékes drágakövek. Hallhatsz a földtörténetről, az ásványok, kőzetek, zárványok és drágakövek kialakulásáról. Ezeket az ásványokat és kőzeteket a helyszínen, a Tudós csajok pódiumánál meg is tekintheted! Zala Orsolya kommunikációs szakember, vele arról beszélgethetsz majd, hogyan lehet az időnként nehéz, komoly tudományos témákat népszerű, a kevésbé hozzáértők számára is érthető formában megmutatni. Dr. Szayly József bemutatójában olyan nőkkel ismerkedhetsz meg, akik férfiasnak tartott tudományterületeken értek el szép eredményeket. Dr. Balázs Géza professzor, az ELTE egyetemi tanárával pedig nők tudományban betöltött helyzetéről beszélgethettek.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Nők a tudományban? – ők a Tudós Csajok!

Oszd meg a Facebook-on!

Nők a tudományban? – ők a Tudós Csajok!

Oszd meg a Facebook-on!

X