EDUTUBE: Így tanulj a YouTube-on!

EDUTUBE: Így tanulj a YouTube-on!

Ferenczi Róbert – Blender tutorialok

Kevés feliratkozó, de annál több tudás. Főként akkor javasolnám az ő csatornáját, ha érdekel a 3D modellezés. A Blender egy izgalmas, sokrétű modellező program, olyan messzire el lehet vele jutni, hogy Pixar szintű animációk elkészítésére leszel képes. Sokat kell gyakorolni, és érdemes megjegyezni a Blenderhez tartozó billentyűkombinációkat is, mert nagyban megkönnyíti a munkát. Első lépésnek viszont tökéletesnek tartom Ferenczi Róbert videóit, előnyt jelent a külföldi videókkal szemben, hogy magyarul adja át az alapokat.

Circle Line Art School

Ha mindig is érdekelt, hogyan tudsz fotórealisztikusan rajzolni, akkor ezt a csatornát egyenesen neked találták ki. Az első lépésektől egészen a legapróbb árnyékokig megfigyelheted, hogy a profik hogyan rajzolnak. Tom McPherson, a videók készítője olyan fontos témákat is érint, mint az egypontos vagy a kétpontos perspektíva, az árnyékolási technikák, amikkel elképesztő 3D térhatásokat lehet elérni 2D-ben is. Hasznos lehet a csatorna például azok számára, akik építészmérnöknek készülnek, ugyanis elég sok épületrajz készül a csatorna neve alatt.

freeCodeCamp.org

Egy ötlet azok számára, akik szeretnének mélyebben belelátni a programozás világába. Ugyan nem árt angol nyelvtudás a videók megértéséhez, de erre akkor is szükség lesz, ha csak bele akarod vetni magad a programnyelvekbe, ugyanis a legtöbbje az angolon alapszik. A freeCodeCamp.org azért kiemelkedő a maga műfajában, mert több programozási nyelvet is bemutat, így akár választani is tudsz, melyik tetszik neked a legjobban, melyik irányába indulnál el. Sőt, még Unity tutorialokat is találsz náluk, amivel a játékprogramozás világába is betekinthetsz.

Jess Dang

A csatorna névadója és üzemeltetője, Jess Dang is autodidakta módon tanult meg varrni. A csatornáján bemutat sok varrási technikát, de talán nem is ez a legérdekesebb, hanem hogy hogyan alakít át elnyűtt darabokat divatos ruhákká. Találhatunk a videói között olyan tartalmakat, ahol szabásminta alapján varr, de előfordulnak olyanok is, ahol egy férfiingből és a fejében megszülető ötlet segítségével egy nyári egyberuhát varázsol, és sokszor megoszt a videók közben hasznos varrási tippeket. A csatornája jó alap lehet például egy-egy a turiban talált ruha újragondolásához.

(Szalai Boglárka)

A cikk a Telenor együttműködésével készült

Telenor Magyarország - Telenor

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

EDUTUBE: Így tanulj a YouTube-on!

Oszd meg a Facebook-on!

EDUTUBE: Így tanulj a YouTube-on!

Oszd meg a Facebook-on!

X