Elindult a Neumann Next országos pénzügyi játék

Idén ünnepeljük Neumann János születésének 120 évfordulóját. Az egész éves eseménysorozatból mi sem maradunk ki, ezért hat hónapon keresztül zajló online vetélkedővel hajtunk fejet kora egyik legjelentősebb tudósa, a modern számítógépek működési elveit megalapozó matematikus előtt. Nevezz az MNB-EduLab Kft., a Pénziránytű Alapítvány és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) hat hónapon át tartó országos kvízversenyére és mutasd meg, hogy a következő generáció is tud annyit, mint elődeink!

Neumann János jelentőségét jól érzékelteti, hogy a Financial Times 1999-ben a 20. század emberének választotta, hiszen egy új világ alapjait fektette le a kvantummechanika matematikai tisztázásával, de nagyot alkotott az atomfizika, a játékelmélet (közgazdaságtan), a sejtautomaták vagy éppen a numerikus meteorológia területén.

A tudósnak állít méltó emléket a Neumann NEXT elnevezésű, hat hónapon keresztül zajló online középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló vetélkedősorozat, mely kora egyik legjelentősebb tudósa, a modern számítógépek működési elveit megalapozó matematikus előtt hajt fejet.

Tudtad-e, hogy…

… az adott kvízt helyesen és leggyorsabban kitöltő játékosok, havonta értékes tárgyi nyereményeket és utalványokat vihetnek haza?

… ha 6 hónapon át részt veszel és kitöltöd az összes kvízt, fődíjként egy Macbook Air-t is nyerhetsz?

… az egyetemisták számára még egy különdíjunk is van? A legeredményesebb játékos részt vehet Kecskeméten a Neumann János Egyetem és a Sharjah Research Technology and Innovation Park együttműködésben megvalósuló Megalux napelemes autó fejlesztésében.

Regisztrálj még ma a játékra a neumann-next.hu weboldalon!

(X)