Élsportolókkal is találkozhatsz a Sajtófesztiválon

A Sajtófesztivál idén kiemelt figyelmet fordít a magyar sportra. A nap nagy része a Magyar Olimpiai Csapat fókuszában zajlik. Vendégeink lesznek olimpikonok és paralimpikonok is.

Imre Bence a magyar férfi kézilabda egyik legnagyobb ígérete, a Ferencváros játékosa.2024. márciusában az olimpiára való kijutásról döntő Portugália elleni selejtező mérkőzésen minden lövése sikeres volt, kilenc gólt ért el és a mérkőzés legjobbjának is megválasztották. Az olimpiára való kijutással folytatja a családi hagyományt, hiszen édesanyja Kökény Beatrix, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, édesapja Imre Géza, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó. A 2024-es párizsi olimpia után a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes THW Kiel játékosa lesz.

Faragó Kamilla Kecskeméten kezdett vízilabdázni gimnazistaként. 2015-ben az UVSE játékosa lett. 2019 márciusában a szentesi világliga-selejtezőn mutatkozott be a válogatottban. A 2019-es junior vb-n hetedik volt. 2022-ben bekerült a magyar világbajnoki csapatba. Tagja volt a magyar női vízilabda-válogatott keretének a 2022-es, hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Végül a torna döntőjében az amerikai válogatottól 9-7-re vereséget szenvedett az együttes, így ezüstérmet szereztek.