Hortobágyi természetfilm játékfilm köntösben

Hortobágyi természetfilm játékfilm köntösben

Török Zoltán rendezésében a Hortobágy lélegzetelállítóan szép védett területeire látogathatunk. Új természetfilmjében, a Vadlovak – Hortobágyi mesében egy vadló csikó életét követhetjük végig és ismerhetjük meg az Alföld élő világát.

A rendező új filmje három évig készült, a legfejlettebb technikákat használva.

„A filmet két RED digitális kamerával forgattuk. A nagy részét 5K, a tájképeket pedig 7K felbontásban vettük fel. Emellett számos drónt, timelapse kamerát és távirányítható eszközöket vetettünk be, hogy minél látványosabban mutassuk be a vadlovak és a puszta világát” – meséli Török Zoltán.

A Nemzeti Filmintézet által támogatott német-osztrák-svéd koprodukcióban készült film nem hagyományos, hisz egy játékfilmhez hasonló cselekményt és látványvilágot láthatnak a moziba látogatók.

Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásának egyik fontos állomása Magyarország, ahol a vadlovak háboríthatatlanul élhetnek a hatalmas pusztán. Cseppke, vadló csikó is ide születik meg, és vándorol mocsarakról mocsarakra ménesével. Azonban Cseppke története nem csak a vadlovaké, hanem az egész hortobágyi pusztáé. Sasok, rókák, rétihéják és sok más állat él itt, a Hortobágy egy eldugott sarkában, mint valami elfelejtett állatparadicsomban, melyet végre mi, emberek is megcsodálhatunk. A magyar puszta úgy, ahogy eddig még nem láthattuk.

A folyamatosan változó, lenyűgöző természet viszont veszélyeket is rejt: állandó küzdelem a vadlovak élete, mint egymással, mint a természettel.

A rendező elárulta, hogy bár közel 300 vadló feltűnő, mégis volt olyan nap, amikor nem sikerült a párás időben megtalálniuk a ménest a pusztán.

A nagyszerű operatőri munkákat is maga rendező, Török Zoltán végezte, Jan Henriksson pedig visszatérő alkotótársaként segítette a munkáját.

A hihetetlen képi világhoz társul Oliver Heuss zeneszerző által komponált darabok, amik több hónapig készültek, ugyanis, több zenei stílust ötvözött benne. A filmzenét Magyarországon vették fel, több mint 50 zenész működésével a Budapest Art zenekarból.

Mindenkinek ajánlott ellátogatni erre a remekműre, hisz magyarként sokszor nem értékeljük természeti kincseinket. Kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják a Hortobágy, és benne Csepke történetét, csodálatos természetképekkel tarkítva. A film november 4-étől tekinthető meg a mozikban.

 

Bodor Julcsi

 

 

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Hortobágyi természetfilm játékfilm köntösben

Oszd meg a Facebook-on!

Hortobágyi természetfilm játékfilm köntösben

Oszd meg a Facebook-on!

X