Idén Állampapír és Babakötvény témában várják a fiatalok MesterVideóit

Idén Állampapír és Babakötvény témában várják a fiatalok MesterVideóit

A Magyar Államkincstár a diákok pénzügyi ismereteinek fejlesztése érdekében  idén harmadszor hirdeti meg országos videópályázatát MesterVideó címmel. A pályázat újdonsága, hogy a fiatalok körében népszerű TikTok alkalmazással is lehetőség van videót készíteni. Pályázati időszak: 2021. szeptember 28. – november 21.

Három korcsoportban lehet pályázni a Magyar Államkincstár országos videópályázatán. Az általános iskola felső tagozatos diákjaitól, középiskolásoktól és felsőoktatási hallgatóktól is várnak videókat arról, hogy a fiatalok hogyan vennének állampapírt, vagy, hogy a kincstári Start-számlán mennyi megtakarításuk gyűlhet össze felnőtt korukra, ha él a család az ezzel járó állami támogatások és befektetések lehetőségével.

„A pályázat kreatív formában segíti elő a diákok pénzügyi ismereteinek bővítését, hiszen a videók elkészítését kutatómunka előzi meg a kiválasztott pénzügyi témakörben” – hangsúlyozta Tavaszi Zsolt Pál, a Kincstár államháztartási és pénzforgalmi szolgáltatásaiért felelős elnökhelyettese, a pályaműveket bíráló bizottság elnöke.

Az első három helyezett korcsoportonként értékes műszaki utalványokat nyer. 2021-ben a Kincstár munkatársai is szavazhatnak a nekik legjobban tetsző videóra, és a legtöbb voksot elérő digitális alkotás készítőjét a Kincstár különdíjával jutalmazzák.

Pályázati témák:

  1. Te melyik típus vagy? Trendi vagy kényelmes? Mutasd meg, hogyan vennél állampapírt!
  2. Tudtad, hogy Neked is lehet befektetésed?
    Babakötvénye NEM csak babáknak lehet. Járj utána, mennyi pénzed lehet, ha Start-számlára teszed!

A pályázat témái minden korcsoportban szabadon választhatóak. A videópályázatra maximum 3 perces, a népszerű videómegosztókra (Youtube, TikTok) előzetesen feltöltött videókat várnak. A pályaművek értékelésekor nem a profi vágás és képalkotás számít elsősorban, hanem a kreatív ötlet és a tartalom. Pályázni 2021. november 21-ig lehet, az ünnepélyes díjátadóra pedig várhatóan 2021. december 15-én kerül sor.

További információ a pályázat hivatalos honlapján, a www.mestervideo-palyazat.hu weboldalon található.

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Idén Állampapír és Babakötvény témában várják a fiatalok MesterVideóit

Oszd meg a Facebook-on!

Idén Állampapír és Babakötvény témában várják a fiatalok MesterVideóit

Oszd meg a Facebook-on!

X