Kenesei strandmustra: ingyenes vs fizetős strand

Kenesei strandmustra: ingyenes vs fizetős strand

Valahányszor eljövünk a Balatonhoz, feltesszük magunkban a kérdést: melyik üdülőhelyet válasszuk? Milyen különbség van az ingyenes és a fizetős strand között? Balatonkenese is bővelkedik választható lehetőségekben, így nyakunkba véve a partot felkutattuk, milyenek a fürdőzési opciók errefelé. Segítségünkre volt ebben az Alsóréti Szabadstrand és a Vak Bottyán Strand. Több vendéget is megkérdeztünk, helyieket és itt nyaralókat egyaránt.

Mik a legszembetűnőbb különbségek?

Az Alsóréti Szabadstrand a hét minden napján gyakran látogatott, előfordul a nagy tömeg, amit a viszonylag csekély számú dolgozók lassan tudnak csak kiszolgálni. Felszereltségét tekintve egy ingyenes strandhoz képest modernebb, fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt megfelelő. A partszakasz könnyen megközelíthető és kiváló, viszont az emberek számához képest kicsi.

Ezzel szemben a fizetős Vak Bottyán Strand hatalmas partszakasszal, ellenben kevesebb vendéggel, több étteremmel, és jobb ár-érték aránnyal rendelkezik. Játszóterei nagyobbak, az idősebbeknek pedig az edzőrészleg kínál elfoglaltsági alternatívákat. Kisgyermekeknek a nagyobb homokozó, az alkalmankénti SUP, valamint a vízi játszótér lehet szórakozási opció.

Szerintünk az 500/1000 forintos belépődíj nem csak egy-két főnek, hanem nagyobb családoknak is teljesen megéri. Ráadásul az ételek itt többségével olcsóbbak, mint a nyílt strandon.

A strandolók véleménye

Az Alsóréti Strandon megkérdezett emberek általában pozitívan nyilatkoztak. Kiemelték a lassan mélyülő partokat, a gyermekbarát játszótereket és a fáknak köszönhető nagy területet lefedő árnyékot.

A Vak Bottyán Strand látogatói hasonlóan értékelték üdülőhelyüket. Ők a nagy és homokos partot, a minőségi ételeket – melyhez aránylag kedvező áron juthatnak hozzá –, a kisebb tömeget, illetve a nagy teret preferálják.

Viszont nem mehetünk el amellett, hogy az Alsóréti Strand egy nagy, homokkal borított röplabdapályával rendelkezik. Az embernek elég csak egy labdát hoznia, garantált, hogy talál olyanokat, akik szívesen játszanak vele, emiatt elmondható, hogy a strand közönsége nyitott az ilyen dolgokra.

Nekünk a Vak Bottyán Strand volt meggyőzőbb, mivel ez kevésbé eldugott, és még ha sok is a vendég, kényelmesen el lehet férni. Igaz, az is kijelenthető, hogy Balatonkenesén mindkét strand minőségi fürdőhellyel képviselteti magát.

(Bogdándy Tamara, Ágoston Illés)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Kenesei strandmustra: ingyenes vs fizetős strand

Oszd meg a Facebook-on!

Kenesei strandmustra: ingyenes vs fizetős strand

Oszd meg a Facebook-on!

X