Klímanap a Sajtófesztiválon

Klímanap a Sajtófesztiválon

Az emberiség elképesztő mértékben rombolja bolygónkat és környezetünket, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy olyan technológiát és modellt állítsunk fel, amelyek segítségével harmóniában élhetünk környezetünkkel. Ez az emberiség legégetőbb problémája, amire azonnali válasz szükséges.

Ebben az interaktív előadás sorozatban diákok és szakemberek közreműködésével mutatjuk meg, hogy a fejlődő tudomány és technológia lehet környezetbarát és fenntartható is. Megmutatjuk, hogy a technikai vívmányok hogyan segíthetik bolygónk fennmaradását, az ember és a természet életterének megtartását.

#ClimateOfChange: Klímaválságban!

Döbrösi Laura színésznő, klímaaktivista és #ClimateOfChange nagykövet, valamint Kiss Fanni egyetemi hallgató beszámolóján keresztül betekintést nyerhetünk egy exkluzív kenyai tanulmányútba, ami bemutatja az afrikai lakosságot érintő klímaválság okozta problémákat. A válság távolinak tűnhetnek, de mégis nagyon közel van hozzánk. A Baptista Szeretetszolgálat csapata azt is bemutatja, hogy a fiatalok miként lehetnek részesei az európai klímapolitikai döntéshozásnak.

Kitta Gergely (Klímapolitikai Intézet): Klímaváltozás és közösségi média

A hírfogyasztás gyorséttermei: Youtube, Insta, Facebook, TikTok – meg a többiek. Azt mondják, egészségtelen, amit kínálnak, mégis ott fogyasztunk. Mi ezeknek a médiafelületeknek a szerepe az éghajlatváltozás elleni közdelemben? Segítségünkre vannak, vagy inkább ellenlábasaink abban, hogy jobban odafigyeljünk a klímaváltozásra, és jobban megértsük annak problémáit? Az előadás során ezekre a kérdésekre keresi a választ Kitta Gergely.

Matolcsy Miklós: Diákok és a fenntarthatóság, avagy mit gondolnak a diákok a fenntarthatóságról és mit nyújt nekik a témában az oktatási rendszer?

2020-ban és 21-ben a Kárpát-medencei magyar diákság körében lefolytatott nagymintás fenntarthatósági kutatás eredménye biztató, de esetenként ellentmondásos képet fest a diákok fenntarthatóságról vallott nézetei és cselekvési hajlandóságáról. Miként befolyásolja a viselkedésüket a 7 éve futó Fenntarthatósági Témahét, vagy a most útjára induló új, érettségit is biztosító fenntarthatósági tantárgy, a Zöld Föld? Van-e tere a kérdés komplexitását, az egyén és a közösség felelősségét bemutató megalapozott tartalomnak, vagy marad a riogatás és az extrémitás a kérdésben? A beszélgetés vendégei Czippán Katalin és Varga Attila.

Allianz Climate Chronicles csapata:

A Climate Chronicles egy háromfős filmes csoport, akik a klímaváltozás és a környezetszennyezés emberekre gyakorolt közvetlen hatásairól forgatnak a világ különböző részein. Emberi történetek útján akarjuk megismerni és megosztani a helyi és globális problémákat. Első filmünket Szerbiában, egy lítium bánya kapcsán készítettük, most pedig a klímaváltozás hazai hatásairól szóló sorozaton dolgozunk az Allianz Hungáriával együttműködésben. Következő külföldi utunk nyáron Indonéziába vezet, ahol a szumátrai őserdők és az ottani lakosok élet mutatjuk majd be.

Puskás-Dallos Bogi és Puskás-Dallos Péter:

A klímaváltozás mindannyiunk felelőssége, aminek hatásait már nap, mint nap érezzük. De, hogyan élhetünk tudatosabban? Mit tehet az ember, hogy fenntartható életet éljen? Puskás-Dallos Bogi és Puskás-Dallos Péter tudatossága nem csak szavakban, de tettekben is mérhető. Barátaikkal megalapították a Woodapest Egyesületet, aminek célja, hogy növeljék a fővárosban található zöldterületeket.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Klímanap a Sajtófesztiválon

Oszd meg a Facebook-on!

Klímanap a Sajtófesztiválon

Oszd meg a Facebook-on!

X