Énidő, miidő, szeretemidő

Énidő, miidő, szeretemidő

Péntek délután. Végre véget ért a tanítás, hazaindulsz. Elázol és fázol mire odaérsz a buszmegállóba, pedig csak néhány méterre van a sulitól. Fáradtan lehuppansz az első ülésre a buszon, nekidőlsz az ablaknak, persze mocskos, de képtelen vagy tovább tartani a fejedet. Nézed az elsuhanó tájat, az őszi lombok mind sárgás, barnás színűek. Napsütésben még kellemes lenne sétálni, de ebben a szürke esős időben másra sem vágysz, csak a takaródra, egy bögre kávéra vagy teára, és természetesen a kedvenc sorozatodra…

A mozgókép, filmipar és a mozi megjelenése először megdöbbentette, majd szerelembe ejtette az embereket. Nagyszüleink, szüleink idejében a fiatalok egyik kedvenc hétvégi szórakozása a szabadtéri és autós moziba járás volt, amit a Z és az Alfa generáció már nem tapasztalhat meg. De nincs miért szomorkodnunk, hiszen nekünk sokkal nagyobb a választási lehetőségünk filmek és sorozatok terén, hála a Netflixnek és az HBO GO-nak.

Igen, ez a két csodás portál pillanatok alatt elrepít minket New Yorkba, hogy a jó barátainkkal kávézzunk a Central Perkben, majd este átruccanjunk egy italra MacLaren’s bárba. Vagy ha éppen sárkányokra vagyunk kíváncsiak, figyelhetjük a vastrónért folyó harcokat, vagy a monterey-i háziasszonyok cívódásait. Breaking Bad, Jane the Virgin, Money Heist, Stranger things és még számos jobbnál jobb sorozat incselkedik velünk az oldalakon arra várva, hogy ráfüggjünk, és egy nap alatt megnézzünk 3-4 évadot. Egy laptop, vagy telefon elég hozzá, hogy megteremtsük egy fáradt nap, hét, hónap után a tökéletes énidőt.

Az anyagiakról szólva igencsak megéri előfizetni, mind Netflixre, mind HBO GO-ra, hiszen 1500-5000 Forintért (csomag nagyságától függ) öt fiókot vásárolhatsz havonta, melyeket öt különböző gépről lehet korlátlanul használni. Plusz pozitívum az HBO GO-ban, hogy ingyenes a regisztráció, ha valaki előfizet a televíziós csatornára. Külön-külön jut fiók a családtagoknak, vagy egy baráti társaság tagjainak. Anyagiakban összehasonlítva ezt a mozival, ahol körülbelül 1400 Forint egy darab diákjegy, abszolút fair az ajánlat.

A tartalmak nagy része angol, de sokszor német, francia, spanyol nyelven is elérhetőek, így a nyelvtanulás tökéletes eszközei lehetnek. Mankónak még feliratot is beállíthatunk, bár néhány évad után nem lesz rá szükségünk.

A szülők egyik legnagyobb félelme a gyerekeikkel kapcsolatban, hogy az online portálokon mire kattintanak rá, amikor nem figyeli őket senki. Ezeknél az oldalaknál nem kell aggódniuk, hiszen beállíthatják a gyerekzár funkciót, mely megakadályozza, hogy felnőtt tartalmak felé kacsintgasson a kiskorú.

Persze, más élmény beülni a barátokkal, párunkkal egy zsúfolt nézőtérre és várni a legújabb film főcímét megjelenni a vásznon, de ki mondta, hogy a bekuckózós sorozatnézés kizárólag magányos tevékenység? Ugyanúgy áthívhatjuk a haverokat, pattogtathatunk kukoricát, mártogathatunk nachost és élvezhetjük a kedvenc sorozatunkat együtt!

A randizásról pedig csak annyit: Netflix és chill… ahogy mondani szokták. Az otthoni környezet jóval lazább, kötetlenebb, szabadabb érzést ad, kevesebb feszengéssel jár, így téve a randevút még kellemesebbé.

(Pap Rebeka)

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,073RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Énidő, miidő, szeretemidő

Oszd meg a Facebook-on!

Énidő, miidő, szeretemidő

Oszd meg a Facebook-on!

X