Mozogjunk otthon!

Mozogjunk otthon!

A korlátozások bevezetésével egyre kevesebbszer lépünk ki a lakásból. Az online oktatás elkezdődött, úgy, ahogyan a home office is. Ennek következménye, hogy egész álló nap egy helyben ülünk, és a képernyőt bámuljuk. Ez minden, csak nem egészséges! Már pedig a vécépapíron és a liszten kívül az egészség a harmadik legfontosabb dolog. Annak érdekében, hogy ne csavarodjunk be teljesen és megőrizzük egészségünket, nagyon ajánlott az otthoni edzés! Szerencsére a testmozgásnak rengeteg fajtája van és így mindenki meg tudja találni a számára legmegfelelőbb módot.

Mint tudjuk, még nincs teljes kijárási tilalom Magyarországon. A legújabb kormányrendelet megengedi, hogy szabadidős tevékenység keretében elhagyjuk otthonunkat. Annál pedig semmi sem jobb, mint egy gyors futás a kellemes tavaszi időben. Kiszabadulunk a négy fal közül és a friss levegő nagyon jót tesz a szervezetnek. Amennyiben pedig, ha még a családtagok nem kergettek az őrületbe, akkor karon lehet őket ragadni, és el lehet menni egy gyors kerékpártúrára.

A futás és a kerékpározás viszont nem minden ember kedvenc elfoglaltsága. Vannak, akik az aerobikért vannak oda, vagy a gerinctornáért, a jógáért, esetleg az erőnléti edzéseket kedvelik. Most nekik sem kell lemondaniuk ezekről a tevékenységekről, mert számos edző úgy döntött, hogy Facebook Live videóban tartanak órát, vagy feltöltik az előre felvett feladatokat YouTube-ra. Ezek mindenki számára elérhetőek. Továbbá, nem nekünk kell összeválogatni a gyakorlatokat, hanem valaki „ott áll” előttünk és mutatja azokat.

Akik inkább maguk állítanák össze az edzésüket, azok szintén dúskálhatnak a jóban. Mind az App Store, mind a Play Áruház tele van olyan alkalmazásokkal, amik különböző feladatokat ajánlanak. Ami tetszik, azt egyszerűen le tudjuk tölteni és mehet is az edzés! Ha valakinek pedig nincs elég tárhelye (mint nekem), azoknak még mindig ott vannak a weboldalak. Magyarul, angolul, kínaiul, mindenhogyan, és az összes arra szolgál, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő feladatot.

Vannak saját testsúlyos edzések, amik valljuk be, egy idő után unalmassá tudnak válni, vagy egyszerűen már túl könnyűnek találjuk őket, viszont nincs otthon súlyzó. Ebben az esetben a teli vizes palack tökéletes pótlék. (Egy másfél literes flakon, 1,5 kilónak felel meg.) Amennyiben egy kis kardió edzésre vágyunk, akkor a lépcsőzés egy nagyon jó módszer, vagy a fürdőszobai fellépővel való kísérletezés. Hidd el, fél óra lépegetés és másnap biztos, hogy fogod érezni a lábadat! A gerinctornásoknak pedig nagy szeretettel ajánlom a seprűnyelet, ami sokat segít a tartás javításán és nagyon hasznos gyakorlatokat lehet vele végezni.

Nagyon remélem, hogy a fentieket elolvasva neked is megjön a kedved egy kis mozgáshoz! De ne feledd, hogy ezt sem szabad túlzásba vinni. Kezd a könnyebb feladatokkal és fokozatosan nehezítsd őket! Mire vége ennek az egész helyzetnek, hidd el a legnehezebb edzést is a ki fogod rázni a kisujjadból!

(Erdős Lilla)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,073RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Mozogjunk otthon!

Oszd meg a Facebook-on!

Mozogjunk otthon!

Oszd meg a Facebook-on!

X