Otthon kell lenni? Akkor levágatom magam kopaszra

Otthon kell lenni? Akkor levágatom magam kopaszra

Több, mint egy hónapja tart a koronavírus miatt kialakult vészhelyzet, a kényszerű otthonlét miatt sokan elkezdtek kísérletezni a kinézetükkel kapcsolatban. Az egyforma napok alatt vágyik az ember egy kis változatosságra, hirtelen rengetegen vágatnak magunknak új frizurát, vagy kísérleteznek hajfestéssel. Férfiaknál a szakáll és bajusznövesztés egész egyszerű dolog, gyorsan vissza lehet változtatni, ha az állapot mégsem tetszik. Lányoknál a hajvágás, festés elég nagy átalakulásnak számít.

Utána jártam, kinek milyen változatosságot hozott a karantén. A fiúk nagy része kopaszra, vagy nagyon rövidre vágatta a haját. Ennek okai a könnyebb kezelés, az egyszerűség, a fodrász hiánya. Ezzel szemben, valaki a karantén alatt növeszti a haját, ha a vészhelyzet véget ér, és a hossza eléri a 30 cm hosszúságot, egy alapítványnak fogja adományozni, akik a daganatos gyerekeknek készítenek parókát. Ez egy nemes felajánlás, és követendő példa lehet.

(forrás: GIPHY)

Merész feladat az otthoni hajvágás a lányoknál, főleg ha újdonságba vág bele az ember. 50-50%, hogy a frufru jól sikerül. Talán ezzel próbálkoznak a legtöbben. Ha a karantén alatt nem úgy sikerül, ahogy elképzelted, van esély, hogy mire vége, a hajad is megnő. A hosszú hajtól való megválás is nagy előrelépés, az otthoni kísérletek jól sülhetnek el, de érdemes először kevesebb hajtól megválni, így elkerülhető az esetleges csalódás, megbánás lehetősége.

Emellett a hajfestés és színezés is egy merész dolog. A hajszínezés egyszerűbben eltávolítható eljárás, vannak pár mosással eltűnő termékek. A lázadás egy jele is lehet, mivel elég nagy változást hoz az ember életébe, főleg ha valami merész színt választ az ember. A szőke hajjal rendelkezőknél erőteljesebb a hatása, de a barna hajúaknak sem kell félni, meglepően jól látszik majd egy lila esetleg vöröses változat. A hajszín átalakulásával a stílus is változhat.

Bárhogyan változtatjuk meg a hajunkat, a hosszát vagy a színét, biztosan kilépünk vele komfortzónánkból. A változás feldobhatja az unalmas, egyforma hétköznapjainkat.

Akármennyire is a megőrülés határán állunk a jelenlegi helyzetben, jobb, ha nem cselekszünk úgy, mint Britney Spears. 2007-ben Britney nyilvánosan kopaszra borotválta a haját. Egy válás közepén tartott, sajtóhírek szerint mentális problémákkal küzdött és még drogokat is használt. Megszabadult a fájdalomtól, és a hajától, igyekezett az irányítást a média és a mindennapjai felett visszanyerni.

A hajvágás és a nők érzelmi állapota közti erős kötelék van. Aki nehéz időszakban vágatja le a haját megkönnyebbülésre vágyik. Megszabadul az intenzív, bonyolult érzelmektől, megváltoztatja a külsejét. Az új hajviselet felszabadító élmény, amellyel a személyiséged egy új oldalával állhatsz a karantén nehézségei elé.

(Sütő Gréta)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Otthon kell lenni? Akkor levágatom magam kopaszra

Oszd meg a Facebook-on!

Otthon kell lenni? Akkor levágatom magam kopaszra

Oszd meg a Facebook-on!

X