okosbutor

Aki már Lotfi Begit is fotózta

Aki már Lotfi Begit is fotózta

A még csak tizenöt éves Major Gergőnek már majdnem két éve van saját vállalkozása: különböző rendezvényeken, fesztiválokon és esküvőkön készít képeket megrendelésre.

„Eleinte telefonnal fotózgattam, amire felfigyeltek az iskolában, és kaptam egy fényképezőgépet.” Ezután nem sokkal már az iskolája szalagavatóját fényképezte, mint hivatalos fotós. A pozitív visszajelzések miatt kezdte el komolyabban érdekelni ez az egész.

Állítása szerint átlagosan havonta egy felkérést kap. „Van, hogy egy hónapban többször is van alkalmam fotózni, és előfordul olyan is, hogy hosszabb ideig nincs. Ilyenkor portrékat szoktam készíteni.”

Szerinte bármelyik fiatal képes lenne erre a munkára, akinek megvan a megfelelő felszerelése és elméleti tudása, mert ez az akaraton múlik. „Sokat gyakoroltam, tanultam a hibáimból, így tettem szert erre a tudásra és tapasztalatra” – mondta. Mégse szeretne feltétlen fényképezéssel foglalkozni.

Beszélt az esküvőfotózásról is. „Az elsőn még féltem, hiszen ilyet még nem csináltam korábban, aggódtam, hogy milyen visszajelzést kapok a pártól, de jól sikerült, legyőztem ezt az akadályt is.” Nem tagadj, hogy egy nagyobb esemény megörökítése a mai napig kihívások elé állítja. Többek között ezt is a fotózás pozitívumai közt említi, mindig van egy új, megoldandó feladat, nincs két ugyanolyan. „Élvezem, hogy a hobbim a munkám, hogy azzal kereshetek pénzt, amit szeretek csinálni.”

A legbüszkébb mégis arra, amikor egy kanizsai fesztiválon a híres magyar DJ-ről, Lotfi Begiről készített képeket.

(Bányai Barnabás)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,062RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Aki már Lotfi Begit is fotózta

Oszd meg a Facebook-on!

Aki már Lotfi Begit is fotózta

Oszd meg a Facebook-on!

X