Némettanulás könnyedén

Némettanulás könnyedén

A német nyelvet csaknem 100 millió ember beszéli anyanyelvi szinten, és több mint 20 országban él jelentős mennyiségű németajkú lakosság. Éppen ezért nem csoda, ha te is azon 80 millió ember közé tartozol, aki ezt a nyelvet tanulja. Az internet szerencsére jó pár lehetőséget nyújt a gyakorlásra.

LiveMocha

A LiveMocha alapjában véve egy alkalmazás, de online is megtalálható. Az a különleges benne, hogy anyanyelvi beszélők segítenek a tanuló státuszú felhasználóknak. A számos különböző nyelv mellett magyarul is lehet tanulni, tehát mi is besegíthetünk az érdeklődőknek. A leckék témakörökre vannak osztva, kezdve a bemutatkozó kifejezésekkel. Lehet választani írásbeli és szóbeli feladatok között, amiket más fogyasztók ellenőriznek.

iStart German

Ezt az alkalmazás olyanoknak készült, akik még semennyit se tudnak németül, de sürgősen megtanulnának. A kurzus végére alapfokon kommunikálni is tudtok majd. Sajnos a felület angol nyelvű, de mivel a képzés nulláról indul, nem kell hozzá tökéletes angoltudás. Ha a németet kivégeztétek, több másik kurzust is el lehet kezdeni az iStart Spanish-tól az iStart Japanese-ig.

Anki

Az Anki egy olyan program, amely megkönnyíti az emlékezést. Jelentősen csökkentheti a tanulással töltött időt, nagymértékben növelheti a tanulás mennyiségét. Az applikáció legfőképpen azoknak nyújthat segítséget, akik időszűkében vannak nyelvtanulás terén. A leckéket úgy alakítja ki, hogy kevesebb idő alatt a felhasználó lecke mennyisége mégis több legyen. Nem csak nyelvek elsajátítására jó, hanem nevek memorizálására, vizsgákra, még gitárakkordok gyakorlására is. Nyelvtanulás témában a program segítségével szavakat tudunk megtanulni, a hangsúly pedig az ismétlésen van. Az alkalmazás a szavak nehézségi fokához mérten gyakoroltatja a már megszerzett szókincsbeli tudást. A menü nyelvét be lehet állítani magyarra, azonban ne lepődj meg, ha angol részekkel találkozol, mert még nem teljes a fordítás.

Deutsch lernen mit der DW

A DW-vel úgy tanulhatsz németül, ahogy neked tetszik: egy izgalmas telenovellával vagy akár egy online tanfolyammal. Letölthető videókkal, hanganyagokkal és podcastokkal–  vagy a klasszikus módon: szövegekkel és munkalapokkal. Alapfoktól középfokig vannak feladatok, és mindenki megtalálja a hozzá illő formát. Ami a legelőnyösebb a tanfolyamban, hogy van honlapja, applikációja és Youtube-csatornája is.

Némettanulás Ágival

Sólyom Ágnes évek óta foglalkozik némettanítással iskolákban, illetve magánúton is. Elérhető Facebook-on, az internetes weboldalán és Youtube-on is. Ha kezdő vagy, ez a program éppen neked való, de a már nyelvvizsgára készülőknek is szólnak videói. Nem bonyolítja a dolgot sok nyelvtannal, táblázattal, hanem a beszédetekbe azonnal beépíthető paneleket kínál. Az anyagai főleg azoknak válhatnak hasznukra, akik német nyelvterületre készülnek.

A nyelvtanulás így nem lesz az íróasztalodhoz kötve, hanem szinte bárhova magaddal viheted a telefonodon. Fontos viszont, hogy rendszeresen gyakorolj, hiszen ez elmaradhatatlan hozzávalója a sikeres nyelvtanuláshoz.

 

(Tóth Katinka)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Némettanulás könnyedén

Oszd meg a Facebook-on!

Némettanulás könnyedén

Oszd meg a Facebook-on!

X