Összeesküvés elméletek, amelyek nem légből kapottak

Összeesküvés elméletek, amelyek nem légből kapottak

A Loch-Ness-i szörny létezik, a Holdra szállás nem történt meg, a Föld valójában lapos, az Illuminálti irányítja a világot. Mindannyian hallottunk már ezeket a vakmerő állításokat és valószínűleg tudnánk mással is folytatni a sort.

Sokunk számára abszurdnak tűnnek az ilyen konteók, a bennük hívőket pedig könnyen címkézhetjük pszichotikusnak vagy egyenesen butának. Viszont nem csak a “Laposföldhívőkből” és “Balatontagadókból” áll a világ. Ugyanis vannak valóban érdekes és elgondolkodtató elméletek, amelyekre érdemes nagyobb időt szentelni. Sőt vannak olyanok is, amelyekről utólag kiderült, hogy teljesen igazak. Most ezekből szedtünk össze párat.

  1. John F. Kennedy-t a maffia ölte meg

Az Egyesült Államok 35. elnökét 1963. november 22-én lőtték le a texasi Dallasban. Az eset kivizsgálásával foglalkozó Warren-bizottság tíz hónap után arra a következtetésre jutott, hogy az elnököt Lee Harvey Oswald egyedül gyilkolta meg. A merénylet után két nappal magát Oswald-ot is lelőtték, miközben a rendőrség őrizetben volt.

Kennedy elnök halálával kapcsolatban számos elmélet született. Többek között felmerült a CIA, a Kubai kormány vagy Lyndon B. Johnson neve, mint lehetséges elkövető. A legvalószínűbb elmélet mégis valaki más áll a gyilkosság hátterében: a hírhedt floridai maffia vezér, Santo Trafficante Jr.

1960. szeptemberétől ő és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) tárgyalásokat folytatott Fidel Castro meggyilkolásának lehetőségéről. Az összeesküvésért cserébe jogi mentességet kapott volna az Egyesült Államokban elkövetett bűncselekményei miatt. Azonban Kennedy elnök megakadályozta az egyezség létrejöttét és elkezdte a maffia ellenes törvényeit hatályba léptetni. Ezzel magára haragítva szervezett bűnözés egyik legnagyobb vezetőjét.

Az elméletet hivatott alátámasztani az a tény, hogy Trafficante bizonyítottan kapcsolatban állt Jack Ruby-val, Oswald merénylőjével. Továbbá egészen haláláig büszkén mesélte el „kollégáinak”, hogy ő követte el a maffia legnagyobb leszámolását az elnök megölésével.

  1. A nagy Pixar teória

A filmes világban egyre jellemzőbb tendenciai, hogy adott filmek egy filmes univerzumba tartoznak (lásd: Marvel filmek). Azonban a soron következő elmélet szerint a legendás Pixar stúdió filmjei nem csupán mind összefüggenek, hanem egy tudatosan felépített történet részei.

Ezt a teóriát egy amerikai blogger alkotta meg, aki olyannyira meg van győződve az igazáról, hogy még egy terjedelmes könyvet is megjelentetett róla. A teória nagy népszerűségnek örvend az internet szerte, hiszen részletesen végigvezeti a nézőket a filmgyártó összes filmjén, megválaszolva nagyon sok nyitott kérdést.

Dióhéjban arról van szó, hogy az egyes filmek láncreakció formájában következnek egymásból. A sorrend a Merida, a bátor című filmmel kezdődik és majd a Szörny Rt.-vel fejeződik be, hogy a folyamat újra induljon.

Az egész elméletet nagyon hosszú lenne leírni. Helyette beteszem a CultureGeeks nevű YouTube csatorna által készített videót, amely részletesen összefoglalja az elméletet.

 

  1. Az amerikai kormány tudta, hogy Pearl Harbor meg fog történni

Az emberek egy része úgy véli, hogy Franklin Roosevelt elnök előre tudott a japán támadásról az amerikai haditengerészeti támaszpont ellen, de nem figyelmeztette a flottaparancsnokait.

Mindezt azért, hogy Hitlert kiprovokálja, hogy hadat üzenjen az Egyesült Államoknak. Hiszem az amerikai közvélemény és a Kongresszus túlnyomóan ellenezte az európai háborúba való belépést.

Az elmélet hívei úgy vélik, hogy a Hollandiai, az Ausztrál és a Szovjetunió kormányai előzetesen figyelmeztették az Egyesült Államokat, hogy meglepetésszerű támadás közeleg Pearl Harbor ellen. Továbbá az amerikaiak megfejtették az összes fontos japán titkos üzenetet, amely a támadást taglalta.

 

Németh Máté

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,083KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Összeesküvés elméletek, amelyek nem légből kapottak

Oszd meg a Facebook-on!

Összeesküvés elméletek, amelyek nem légből kapottak

Oszd meg a Facebook-on!

X