Paulina, Follow the Flow és Irie Maffia – Utolsó este az MCC Feszten

Idén a DUE Médiahálózat színeiben nekem is lehetőségem volt eljutni Esztergomba, a második MCC Fesztre. Bár elsődlegesen a DUE sátor működtetése és a tudósítás miatt csatlakoztam, de természetesen mindezek után, este a koncerteké volt a főszerep.

A megérkezés napjától kezdve a vasárnapot vártam, leginkább az Irie Maffia miatt. Így hát együttes logójával ellátott pulcsival, tartalékolt hanggal és energiával indultam neki a napnak, felkészülve a sok éneklésre és ugrálásra.

Paulina kezdte a koncertek sorát a MOL Nagyszínpadán, ahova belépés mindenki számára ingyenes volt, így vegyesen találkozhattunk az egyes generációk képviselőivel, sok kisgyerekes család volt fellelhető, de akadtak középkorúak és nyugdíjasok is.

Bár körülbelül 15 perces késéssel indult a műsora a hangbeállás miatt, ez nem ment a közönség hangulatának rovására. Mindenki türelmesen várt, akár a színpad előtt állva, akár az asztaloknál ülve.

A kis csúszás ellenére Paulina nagyon talpraesetten állt a színpadra és végig uralta azt. Az Ajándék című, talán legismertebb zenéje pedig hozta a várt hangulatot és hatalmas energiákat szabadított fel.

Paulina után a Follow the Flow időben, pontban 21 órakor kezdte meg koncertjét, ezúttal már az MKB Bank Nagyszínpadon. Oda a belépéshez MCC Feszt bérletre vagy napijegyre volt szükség. Ennek ellenére rengeteg embert vonzott a koncert, így sok ember tudta egyszerre énekelni az Anyám mondta, a Nem tudja senki vagy a Tavasz szövegeit.

Az MKB Bank Nagyszínpad programjainak teljes lezárása az Irie Maffia feladata lett. A banda aznap, az MCC Feszt előtt Székesfehérváron, a Fezen Fesztiválon lépett fel 17 órától. Az egyik tag, Kéri András, művésznevén Mc Columbo pedig a Brains nevű együttes énekese is, akik 19 órától zenéltek a Fezenen. Tehát az Irie Maffia csak ezek után tudott Esztergomba utazni, így a hangbeállás is a nagyközönség előtt történt, bár észrevétlenül. A színpad berendezése során sorra érkeztek a bandára jellemző díszletek elemei, mint például az ikonikus arany oroszlánfej, a füst, illetve konfettiágyúk.

Majd pedig elkezdődött a koncert az Irie Maffia már védjegyévé vált oroszlánbőgéssel és a Bajnok című, 2016-ban kiadott slágerükkel. Ahogy azt megszokhattuk tőlük, a folytatásban vegyesen játszottak angol és magyar, régi és új zenéket. A záró dal pedig a Hajnali Kör lett, aminek utolsó refrénéből a konfetti eső sem maradt ki.

Ezzel pedig idénre elcsendesedett a nagyszínpad, de reméljük jövőre újra felcsendülnek majd a szeretett slágereink Esztergomban.

Naár Barbara