Sajtófesztivál 2021 – Programelőzetes

Sajtófesztivál 2021 – Programelőzetes

A Sajtfesztnek idén a klímavédelem lesz a fő témája. Számos izgalmas program (pl. Robotújságírók hadserege a láthatáron?), közönségtalálkozó (többek között Ördög Nóra és Puskás Peti), valamint kiállítás (önvezető autó szimulátor) mellett itt rendezzük meg a Nagy Diák Klímateszt és a Nagy Diák KRESZ-teszt döntőit is.

Íme, hogy mivel várunk 2021. szeptember 30-án, csütörtökön a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon Budapest Belvárosában, az Akvárium Klubban:

Hagyományosan a Sajtfeszten adjuk át ünnepélyes keretek között a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat (TDP) díjait. A 7 kategóriában, 3 korcsoportban meghirdetett, 2 millió forint összdíjazású pályázat minden helyezettje meghívást kapott a Sajtófesztiválra, hogy személyesen vehesse át díját és arathassa le a közönség tapsát!

DÍJÁTADÓK A MÉDIA PÓDIUMON (VOLT BÁR)

Az első kategória (DUE-Telenor Netbiztos videópályázat) díjátadása 10.30-tól kezdődik. Az egyes kategóriák nyertesei 13.30ig kapják meg a díjaikat

 1. Netbiztos Díjátadó: A pályázaton 12 és 22 év közötti fiatalok vehettek részt. A pályázatra két témában vártunk maximum 3 perces kisfilmeket, videókat. Az egyik a biztonságos internet-használat, a másik az internet kreatív használata a tanulásban.
 2. Az év diákrádiósa (tematikus műsor): Diákrádiós műsorral egyének és szerkesztőségek pályázhattak. Időtartam 5-15 perc. Tematikus vagy irodalmi műsorral, magazinnal, riporttal, jegyzettel, interjúval, minihangjátékkal, dokumentumműsorral, ünnepi műsorral stb. egyaránt lehet pályázni, iskolai ünnepségek rádiós felvételével, műsorvezetői szöveg nélküli zenés összeállítással azonban nem.
 3. Az év zenei diákrádiósa: Zenei diákrádiós műsorral, összeállítással pályázhatnak zenei műsorvezetők. Időtartam maximum 15 perc. Az elbírálásnál a műsorvezető személyisége, rádiós megszólalásai, humora és talpraesettsége, illetve az összeállítás hangzása (szignálok, effektek használata, arányok stb.) képezi az értékelés alapját.
 4. Az év online diákmédiuma: Egyének és csapatok pályázhattak önállóan elkészített és működtetett portálokkal, blogokkal, online iskolaújságokkal vagy magazinokkal. Az elbírálás fő szempontjai az egyediség és a tartalmi, újságírói színvonal, de hangsúlyt fektettünk az oldal megjelenésére, használhatóságára is.
 5. Az év diákfotósa: Bármilyen témájú fotóval és fotósorozattal lehetett pályázni, de előnyben részesítettük a portrékat, szocio- és eseményfotókat, valamint az újszerű megközelítéseket. 2 évnél nem régebbi felvételeket vártunk, elsősorban sajtófotókat, portrékat, reklám-, divatfotókat. A családi képek, születésnapi zsúron vagy kedvenc háziállatról készült felvételek, emlékképek stb. témájú fotók nem pályázhattak.
 6. Az év diákvideósa: Egyének és maximum 3-4 fős csapatok pályázhattak kisfilmmel, klippel vagy magazinműsorral, legfeljebb 5 perc terjedelemben. A téma szabadon választott az újságírói műfajok keretén belül. Zenékhez készített videoklipek, mini játékfilmek nem versenyezhettek.
 7. Az év diákújságírója: A címre egyének, diákújságírók pályázhattak (tényeken alapuló) írással, például tudósítással, interjúval, riporttal vagy publicisztikával (jegyzettel, tárcával, karcolattal, kritikával
 8. Az év Mentora: Diákok, diákszerkesztőségek ajánlhatták a díjra – max. 1 oldalas tényszerű, ellenőrizhető adatokat tartalmazó írásban – a munkájukat kiemelkedően támogató, segítő pedagógusokat.
 9. Az év diáklapja: A 2019/2020-as vagy 2020/2021-as tanévben megjelent újságokkal, diáklapokkal szerkesztőségek, iskolák pályázhatnak. Elsősorban a tartalmat bíráltuk el, de figyelembe vettük a lap küllemét is.
 10. Ifjúsági Sajtódíj: A DUE alelnökei által alapított, pénzjutalommal együtt járó díjra március 31-ig lehetett pályázni életrajzzal, pályamunkákkal, illetve – írásos indoklással – mások is ajánlhattak a kuratórium figyelmébe a sajtó, illetve a média bármely területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalt.

KIEMELT MÉDIAPROGRAMOK A MÉDIAPÓDIUMON (VOLT BÁR)

 • Robotújságíró-hadseregek a láthatáron, avagy mesterséges intelligencia térnyerése az újságírásban (11 órakor)

A Bloombergnél már most a tartalmak egyharmadát automatizált módon állítják elő, és nagyon úgy néz ki, hogy ez még csak a kezdet, hiszen idehaza is elindult az első robotpodcast. A nyaktörő sebességgel fejlődő mesterséges intelligencia (MI) alapú nyelvtechnológiai megoldások az újságírást is kíméletlenül a feje tetejére állítják. Hogy mégis mit jelent mindez az iparágra nézve, és mennyire kell attól tartani, hogy az algoritmusok az utcára tessékelik a hús-vér újságíró kollégákat, meghívott szakértőinkkel vizsgáljuk meg Hörömpöli-Tóth Levente, az MI Stúdió podcast házigazdájának moderálása mellett.
Vendégek: Virág Attila, a Hírstart.hu és a Startlap Csoport technológiai vezetője és Feldmann Ádám, Ph.D, a PTE alkalmazott adattudományi és mesterséges intelligencia tanszékének vezetője

 • Médiasztár, műsorvezető, vlogger és a Nekem a Balaton alapító tulajdonosa – Vendégünk Ördög Nóra (14.30-kor)

A televíziós újságírók idei díjátadóján vehette át Az év műsorvezetője díjat. Nóra diákrádiósként kezdte. 2009-től a DUE Rádió műsorvezetője is volt. Nagy népszerűségre és ismertségre azRTL Klub képernyőjén tett szert. Napjainkban a TV2 csapatát erősíti, mostanság a TOMEM című showműsort vezeti. A népszerű vlogger a Balatonnál férjével nyitotta tavaly az első, idén a második „Nekem a Balaton” nevű boltját. Ennek népszerűsítéséhez professzionálisan használja saját brandjét. Szakmája műhelytitkairól mesél a Sajtófesztiválon a nyomdokaiba lépni szándékozó diákmédiásoknak.

 • SZECSÓ és népszerű vloggre vendégei a Média Pódiumon: (13.30-kor és 15.15-kor)

Pofátlanítás. A népszerű vlogger ezt a címet adta a pódiumbeszélgetésnek, ahová sokak által követett Szalai Isti Youtubert és az ORFK közlekedési szakértőjét hívta vendégül. A beszélgetésekben részt vesz Sárvári Zsolt „Vérlovag” és több ismert klímavlogger is.

CSODÁK TÁRHÁZA A MÉDIA PÓDIUMON (VOLT BÁR):

A Csodák Tárháza egy interaktív ismeretterjesztő előadás sorozat, melyben tudósok és mérnökök, a szakmájukban elismert szakemberek mutatnak be egy-egy érdekes részletet szakterületükből. Így próbálják közelebb hozni a diákokhoz a tudomány világát, amivel segítjük a tudományos területek felé terelni a pályaválasztás közelében lévő legtehetségesebb fiatalokat.

Az előadássorozat 9.30-kor kezdődik. Előadók:

 • Rövid Irén: Szingli kutatás, hogyan találjunk párt?

Szociológusként különösen fontosnak tartom, hogy megismerjem, és másoknak is megmutassam, mennyit változott az utóbbi időben körülöttünk a világ. Négy évvel ezelőtt még PhD hallgatóként kezdtem el a szingliléttel, a magyar szinglik jellemzőivel foglalkozni. Bár időközben a doktori képzést befejeztem, a kutatást most is folytatom, hiszen én is tudom, milyen szinglinek lenni, ahogy azt is, hogy sokakat érint. Elkészítettem hazánk első szinglitérképét, hogy megmutassam, milyen sokan vannak még egyedül, most pedig azon dolgozom, hogy akik szeretnének, lekerülhessenek róla, megtalálják a párjukat.

 • Tasi Benedek: Humán robotika, robot végtagok készítése és programozása (VOLT Bár)

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán végeztem, jelenleg is itt vagyok kutató. Területem a bio-inspirált (pontosabban biomimetikus és biomorf), elsősorban humán robotika, azaz az emberi szervezet felépítésének tanulmányozása és a megfigyelt konstrukciók, funkciók mérnöki modellezése és robotikai utánzása, illetve a robotikus rendszerek az emberi szervezettel való, „bionikus” összekapcsolása.

 • Kisiczki Ármin: Cirkadián ritmus kutatása (VOLT Bár)

Semmelweis Egyetem hatod éves orvostanhallgatója. Negyedik éve Tudományos DiákKör tagja az egyetem Élettani Intézetének kronofiziologiai laborjában. A cirkadián ritmus változásának hatását vizsgálja a gyulladásos folyamatokra, ezzel segítve az orvostudomány fejlődését.

 • Bajcsi Áron: Polimerkémia és viselkedéspszichológia (VOLT Bár)

Bajcsi Áron Ph.D hallgató az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és a nemrégiben elinduló tudománykommunikációs podcast, a Tudomány-ON házigazdája. Ezek mellett a Sc’Up alapítója is. Polimerkémia a legfőbb kutatási területe, emellett a viselkedéspszichológia is a kedvenc témái közé sorolható.

 • Sándor Barnabás: Kiberbiztonság vezeték nélküli hálózatokon (VOLT Bár)

Okleveles biztonságtechnikai mérnök és minősített etikus hacker. Jelenleg a NetLock Kft-nél dolgozik, az IT biztonságért felelős szakértőként. Munkája mellett kiberbiztonsági kutató, PhD-hallgató és óraadó az Óbudai Egyetemen. Fő kutatási területe a vezeték nélküli hálózatok biztonsága, továbbá az okosvárosok IT eszközeinek védelme. Célja és küldetése, hogy biztonságos rendszereket tervezzen és építsen, illetve a biztonságtudatosságot a köztudatban elterjessze. Jelenleg több futó kutatási projektje van a témában.

 • Asztalos Leo (BetterDose): Gyógyszerfogyasztási szokások (VOLT Bár)

A BetterDose csapatát 3 lelkes egyetemista és egy tapasztalt mentor alkotják. Fő céljuk, hogy megreformálják az emberek gyógyszerfogyasztási szokásait.

Ez legjobban az idős generációt érinti, mivel ők saját maguk gondoskodnak a gyógyszerelésükről. Szakirodalmi adatok alapján az idősek közel fele nem követi a megfelelő gyógyszerterápiát. Ez csak az Európai Unióban évi több mint 100.000 halálesetet okoz. Ez a probléma nem csak időseket érinti, hanem a közeli hozzátartozóikat is, akik jogosan aggódnak idős szüleik egészségéért.

 • Oberling Ákos: Programozd a jövőd! – Pályaorientációs előadás:

  Érdekel az IT világa? A pályaorientációs eladás során bemutatjuk az informatikai továbbtanulási lehetőségeket. A programozáson túl megismerheted a VR technológiát, az önvezető autók IT hátterét, a 3D technológiát további izgalmas informatikai lehetőségeket. – Az IT a jövőd!

 • Programozd a jövőd! kerekasztalbeszélgetés:Programozd a jövőd! projekt arca, aki egy kerekasztal beszélgetés során a saját informatikai tapasztalataikról és az egyetemi továbbtanulás lehetőségeiről számol be.

A 2021-es Sajtfeszt fő témája a KLÍMAVÉDELEM

A Nagy Hall színpadán és kiállítóterében a környzetvédelemé a főszerep.

NAGYSZÍNPAD (NAGY HALL):

 • Virtuális valóság a színpadon és a kivetítőn többször a nap folyamán

A jövőben nem fogjuk tudni megkülönböztetni, hogy valóságos térben mozgunk vagy virtuálisban? Ez ma még scifinek tűnhet, de mi lesz pár éven belül? Te is kipróbálhatod a Fantastigo a virtuális valóság bemutatón a nagyszínpad kivetítője előtt

 • Jövőn a tét! Pódiumbeszélgetésünk sztárvendége Puskás Peti (10.15)
 • NAGY DIÁK KLÍMATESZT – A KÖZÉPDÖNTŐ 11 ÓRAKOR a Nagy Hall kivetítőjén
 • Tényleg jobb félni, mint megijedni? Milyen a jó klímakommunikáció? Előadó: Kitta Gergely, a Klímapolitikai Intézettől (11.30)

Klímakatasztrófa, klímaválság, klímavészhelyzet. Ilyen és ehhez hasonló szavak szövik át az éghajlatváltozással kapcsolatos híreket. Mi az oka annak, hogy egyre több ilyen kifejezéssel találkozunk a mindennapokban? Hogyan hatnak ránk ezek a fogalmak? Felráznak és cselekvésre sarkallnak, vagy éppen ellenkezőleg: megfélemlítenek és elbizonytalanítanak bennünket a klímaváltozás elleni harcban? Az előadás ezekre a kérdésekre keresi a választ, amely a nyelvi radikalizmus jelenségét elemzi a klímakommunikáció témakörén belül.

 

 • NAGY DIÁK KRESZT TESZT – A KÖZÉPDÖNTŐ 12 ÓRAKOR a Nagy Hall kivetítőjén

Környezet-barát program a Sajtfeszten:

Ebben az interaktív előadás-sorozatban diákok és szakemberek közreműködésével mutatjuk meg, hogy a fejlődő tudomány és technológia lehet környezetbarát és fenntartható is. Megmutatjuk, hogy a technikai vívmányok hogyan segíthetik bolygónk fennmaradását, az ember és a természet életterének megtartását. Az emberiség elképesztő mértékben rombolja bolygónkat és környezetünket, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy olyan technológiát és modellt állítsunk fel, amelyek segítségével harmóniában élhetünk környezetünkkel. Ez az emberiség legégetőbb problémája, amire azonnali válasz szükséges.

KIÁLLÍTÓINK A NAP FOLYAMÁN:

 • Szakmázz program, BKIK támogatásával

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztály már hagyományosan, 20 éve nem csak az álláskeresőknek, hanem preventív jelleggel az általános, illetve a középiskolás fiataloknak is szervez pályaválasztási, pályaorientációs témakörben kiállításokat, börzéket, valamint vesz részt több olyan rendezvényen, amely ezt a korosztályt, a „jövő nemzedékét” éri el. Ezen események több ezer fiatalt vonzanak évente.

 • Internetbiztonság és online oktatás – Telenor

Egy vállalt csak úgy fenntartható, ha a gazdasági megfontolások mellett figyelembe veszünk környezeti- és társadalmi szempontokat is – vallja a Telenor. Fenntarthatósági tevékenységük fókuszában az internetbiztonság és a felelős üzleti működés áll. Látványos kiállításukon izgalmas bemutatókkal várnak.

 • Bemutatkozik Magyarország legnagyobb médiavállalata, a Médiaworks

A Mediaworks név egy új cégcsoport születését jelzi. Nyomtatott és elektronikus sajtótermékei számát, sokszínűségét, példányszámát, valamit az általuk nap mint nap elért fogyasztók, olvasók és munkavállalói számát tekintve a Mediaworks csoport már a megalakulása pillanatában Magyarország egyik legnagyobb médiavállalatává vált. A Mediaworks sikeres médiavállalkozásként az információs sokféleség és a médiában megnyilvánuló úttörő szellemiség megtestesítője.

 • Hogy mindenki hazaérjen – az ORFK-OBB bemutatója

Gyere el az ORKF-OBB standjához, és próbáld ki a valós idejű közlekedési szimulátorukat. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segíti a közlekedésbiztonsági oktatási, nevelési tevékenység gyakorlati megvalósítását, az ezzel kapcsolatos feladatok országos végrehajtását, a baleset-megelőzési propaganda tartalmának és irányának meghatározását. Országos szintű közlekedésbiztonsági versenyeit, rendezvénysorozatait rendszerint jelentős érdeklődés fogadja. Közlekedj okosan és biztonságosan!

 • Magyar Autóklub

A Magyar Autóklub az 1900-as megalakulása óta eltökélt abban, hogy az autósok, a közlekedők érdekeit képviselje, számukra hasznos szolgáltatásokat nyújtson. A hazai és nemzetközi partnerei révén a bajba jutott közlekedőknek teljes körű, bármikor elérhető és igénybe vehető műszaki védőhálót, biztonságot adjon Magyarországon, és a legtöbb külföldi országban egyaránt. Célja, hogy képviselje a magyar autós társadalmat, és minden közlekedő számára elérhető, hasznos, díjmentes vagy kedvező árú szolgáltatást nyújtson, tagjai felé további díjkedvezmények biztosítása mellett. Standjukon játékos programokkal várnak.

 • Vezetési élmény és mesterséges intelligencia – bemutatja a Nokia

Hogyan képes a mesterséges intelligencia az autók mozgásából a sofőrök vezetési stílusára következtetni? Sétálj oda a Nokia standjához, és megtudhatod, hogyan vezetnek a hivatásos sofőrök, illetve saját stílusodat is megismerheted egy autóversenyző játékban.

 • LoveInfo – FiveUp:

Töltsd le az ingyenes LoveInfo alkalmazást a Sajtófesztiválon a telefonodra, és részt veszel egy sorsoláson, amelyen egy okostelefon talál gazdára! A sorsolást délután tartják a NagyHall színpadán. Addig is faggasd ki a LoveInfo és a Five up munkatársait a LoveInfo standjánál – garantáljuk, hogy sok olyat megtudsz, amit eddig még kérdezni sem mertél!

 • Amit tudnod kell Földünk védelméről: Klímapolitikai Intézet

A Klímapolitikai Intézetet 2020-ban a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Századvég Alapítvány hozta létre. A zöld think-tank kutatást, oktatást, ismeretterjesztést, közösségépítést végez. Elemzünk, könyvet adunk ki, konferenciát csinálunk, de szemetet szedünk, fát ültetünk és madárlesre is megyünk. A szakmai munka mellett célunk a természetszerető, természetbarát viselkedésformák képviselete és terjesztése. A Klímapolitikai Intézet számára különösen fontosak a mai fiatalok, mert minden jel szerint az éghajlatváltozás problémáját a jelen és a jövő nemzedékeinek együtt kell megoldaniuk.

 • Játék és egészség – Richter Gedeon

Magyarország egyik legfontosabb gyógyszeripari vállalata évről évre ellátogat a Sajtófesztiválra. Szeretnék megmutatni, hogy környezetünk és egészségünk védelme mindannyiunk közös érdeke. Paradox módon nem azt szeretnék, hogy minél több gyógyszert kelljen szednünk. Épp ellenkezőleg… Standjukon érdekes játékokkal és ajándékokkal várják az érdeklődő fiatalokat.

 • Hogy ne öntsön el minket a hulladék: Fővárosi Közterületfenntartó FKF Zrt.)

Az FKF Edukációs és CSR Csoportjának munkatársai interaktív programokkal, játékokkal, feladatokkal várnak a Sajtfeszten: a mintahulladékokat elhelyezhetik a megfelelő kukákban, a környezetvédelmi puzzle kirakását követően a képen látottakról kérdés-felelet formájában mesélhetnek, „végigsétálhattok” a hulladékpiramis lépcsőfokain és feladatot oldhattok meg a komposztálás témájában is. A feladatokban való részvételért kis FKF-es ajándékokat is kaphattok.

 • #ClimateOfChange – képviseli a Baptista Szeretetszolgálat

A #ClimateOfChange nemzetközi kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire és Európa-szerte cselekvésre ösztönözze azokat, akik szívükön viselik Földünk és a jövő generációk sorsát. A 13 országban zajló kampányt Magyarországon az idén 25 éves Baptista Szeretetszolgálat képviseli, amely hazánk egyik legnagyobb segélyszervezeteként naponta mintegy 30 ezer embernek nyújt rendszeres humanitárius és lelki segítséget.

Az éghajlatváltozás következményeként egyre fokozódó gazdasági  és politikai hatások miatt a jövőben egyre többen szorulnak majd támogatásra. A #ClimateOfChange célja ennek megelőzése, illetve mérséklése. Ha érdekel a projektjük, keresd őket a Sajtfeszten a Nagy Hallban. Sajtófesztiválon!

 • A védjegyek őrei – Herman Ottó Intézet:

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkájának fókuszában a környezetvédelem, a természetmegőrzés, valamint a vidékfejlesztés állnak. A környezet- és természetvédelem területén az Intézet többek között levegőtisztaság-védelemmel, fenntarthatósággal és zaj elleni védelemmel, környezeti kármentesítéssel, valamint természetvédelemmel foglalkozik.

A Kft. végzi a környezetkímélő termékek és szolgáltatások megkülönböztető megfelelőség-tanúsító rendszereinek működtetését. Feladata a magyar „Környezetbarát Termék” védjegy és az Európai Unió ökocímkéjének, az EU Ecolabel pályáztatása és odaítélése.

 • Csak természetesen – Julka Webshop:

Szeretnénk megmutatni, hogy döntéseinkkel aktívan alakítjuk az életünket és a minket körülvevő környezetet. Választásainkkal lehetőségünk van tudatosan formálni a holnapot és kezünkbe venni az irányítást. Éppen ezért hoztunk létre egy olyan vásárlói teret, ahol lehetőséged van műanyagmentes, környezetbarát és praktikus alternatívákat találni a mindennapokhoz. Termékeink egy része teljesen természetes összetevőkből áll, másik része tartósságuknál fogva egy életre szóló alternatívát jelenthetnek az egyszer használatos termékekkel szemben. Gyere és nézz szét nálunk és ismerd meg ezeket a fenntartható alternatívákat. Mottónk: tudatosság, természetesség, fenntarthatóság.

 • A megújulás jegyében – reBird:

Mára már telefonjaink nélkülözhetetlen részét képzik életünknek, ezen intézzük foglalásainkat, hívásainkat, pénzügyeinket, emiatt elengedhetetlen a megfelelő védelme.
Miért ne tehetnénk ezt környezetkímélő módon?! A reBird termékek lehetőséget nyújtanak abban, hogy zöld köntösbe bújtassuk telefonjainkat és az ezekhez használt kényelmi eszközöket. Küldetésünk, hogy a környezetbarát és fenntartható termékek használata legyen az új norma, ezt pedig úgy tudjuk megvalósítani, ha azokkal az eszközökkel kezdünk, melyek elősegítik mindennapjainkat. A logónk egy főnix tűzmadarat ábrázol. A reBird márkanév, az angol rebirth (=újjászületés) és főnix madár (=bird) szavakból ered. A főnixmadár a Nap jelképe, visszatérése szimbolizálta a megújulást, a feltámadást, az átváltozást, a megerősödést. Amely felégeti az akadályokat, lerombolja az elavult nézeteket és új ideát teremt a helyére.

 

KÖRNYEZET-BARÁT:

Ebben az interaktív előadás-sorozatban diákok és szakemberek közreműködésével mutatjuk meg, hogy a fejlődő tudomány és technológia lehet környezetbarát és fenntartható is. Megmutatjuk, hogy a technikai vívmányok hogyan segíthetik bolygónk fennmaradását, az ember és a természet életterének megtartását. Az emberiség elképesztő mértékben rombolja bolygónkat és környezetünket, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy olyan technológiát és modellt állítsunk fel, amelyek segítségével harmóniában élhetünk környezetünkkel. Ez az emberiség legégetőbb problémája, amire azonnali válasz szükséges. A program az NKA támogatásával valósul meg.

 

NAGY DIÁK TESZTEK VÉGJÁTÉKA A SAJTFESZTEN

Az idei Sajtófesztiválon lezárul két Nagy Diák Tesztek vetélkedőnk is.

A Nagy Diák Klímateszt középdöntőjébe a 30 ezer online játékos közül bejutott 1.000 játékos vehet részt vehet a középdöntőben. A játék folytatásához szüksége lesz mindenkinek egy mobiltelefonra, internetre és a Nagy Diák Tesztek applikációra.

Klímateszt középdöntő: 11.00 NAGY HALL

A döntőbe a 12 legjobb jut be, és déltán egy TV kvíz keretében játszik a fődíjakért, egy elektromos robogóért, egy profi kerékpárért és egy belföldi utazásért. A program az ITM támogatásával valósul meg.

Klímateszt döntő: 13.30 KIS HALL

A Nagy Diák KRESZ-tesztet idén ötödik alaklommal hirdettük meg. A 3 fordulós játék középdöntőjébe a 18 ezer online játékos közül bejutott 1.000 játékos vehet részt vehet a középdöntőben. A játék folytatásához szüksége lesz mindenkinek egy mobiltelefonra, internetre és a Nagy Diák Tesztek applikációra.

KRESZ-teszt középdöntő: 12.00 NAGY HALL

A döntőbe a 12 legjobb jut be, és déltán egy TV kvíz keretében játszik a fődíjakért, egy elektromos robogóért, egy profi kerékpárért és egy belföldi utazásért. A program az ORFK-OBB támogatásával valósul meg.

KRESZ-teszt döntő: 15.30 KIS HALL

Kérjük, hogy a teszt-játékosok legalább 15 perccel a középdöntő előtt jöjjenek a Nagy Hallba, ahol a kivetítőn láthatják majd a középdöntős kérdéseket. A válaszokat a mobiljukkal a Nagy Diák Tesztek appon keresztül tudják majd megadni.

Érdemes lesz idén is eljönni a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. Az egész napos programra bárki ellátogathat, a jegyeket a Tixa oldalán vásárolhatók meg. A korábbi évekhez hasonlóan, az elővételes jegyek 1.600 forintba, a helyszíni jegyek 2.000 forintba kerülnek majd. Azok, akik nem tudnak személyesen ellátogatni szeptember 30-án az Akvárium Klubba, online közvetítésen keresztül követhetik az eseményeket. Az online közvetítés támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,023KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Sajtófesztivál 2021 – Programelőzetes

Oszd meg a Facebook-on!

Sajtófesztivál 2021 – Programelőzetes

Oszd meg a Facebook-on!

X