Szeptember: a mini újév! – programajánló

A szeptember nem csak tanévkezdés szempontjából ad nekünk újdonságokat: különböző programok köszöntik az őszt a fővárosban és vidéken egyaránt. Néhány még visszarepíthet a nyárba, más már felkészíthet a tanulmányaidra. Lássuk mik ezek!

ARC kiállítás

Idén is megszervezték a 23. ARC közérzeti pályázatot. A díjazottak munkáit szeptember 8-tól kezdve egy hónapon keresztül lehet megtekinteni a Bikás parkban. Az ARC teret ad minden olyan feltörekvő művésznek, akik gátlások nélkül képesek megmutatni a világnak gondolataikat és érzéseiket. Huszonkét éve szerves részét képzik a budapesti művészvilágnak, kiállításaik mindig ingyenesen látogathatóak. A pályázatok sokrétűek: van, ami megnevettet, van, ami elgondolkodtat, de ami biztos, hogy az ember megújul, miután részt vesz egy hasonló eseményen.

Felsőtárkányi Borünnep

Ha vidéken keresel hasonló programot, akkor mindenképpen említésre méltó a III. Felsőtárkányi Borünnep. Különböző kiállítókkal és borászokkal találkozhatsz, mindezek mellett pedig a Lóci Játszik és a Bohemian Betyars zenekarok is színesítik az esték hangulatát. Szeptember 15-17. között rendezik meg, és ha már itt jársz, mindenképpen érdemes bepillantanod Egerbe, a történelmi városba, ami könnyen megközelíthető Felsőtárkány területétől.

Renoir-kiállítás

Szeptember 22-től új kiállítással büszkélkedhet a Szépművészeti Múzeum Budapesten. Renoir francia impresszionista festőművész, aki képein a hétköznapi megjelenéseket szerette volna átadni az embereknek. A kiállítás kronologikusan lesz felépítve, festmények és szobrok egyaránt végig fogják vezetni az érdeklődőket Renoir különleges művészetén. A kiállítás egészen január 7-ig lesz megtekinthető.

Presser Gábor: még 1 KONCERT

Presser Gábor a magyar zenei világnak az egyik legkiemelkedőbb alakja. Nem csak az olyan zenekaroknak köszönheti hírnevét, mint a Locomotiv GT vagy az Omega, hiszen a Vígszínház zenei vezetője is, és rengeteg sláger szerzője. Mivel valóban hatalmas tehetségként emlegetik, nem csoda, hogy a szeptember 30-ra tervezett koncertjét megduplázták, így ráadásként október 1-én is megtölti zenei profizmusával a budapesti Papp László Sport Arénát. Mindezek mellett a szeptember 29-i főpróbájára is lehet jegyet kapni, azonban korlátozott számban. Aki tiszteli a magyar zene mivoltját, annak kihagyhatatlan élmény.

(Lovász Evelin)