Tanulj te is Miskolcon!

Tanulj te is Miskolcon!

Ha létezik óriási dilemma az életben, akkor a megfelelő egyetem kiválasztása biztos, hogy az. Hiszen 18-19 évesen a legtöbben nem igazán tudják, mivel is szeretnének foglalkozni napi 8 órán keresztül életük végéig. De tizenéves fejjel, hogyan tudjuk meghozni a legjobb döntést? Milyen programokkal próbálják meg magukhoz csábítani a diákokat a különböző felsőoktatási intézmények? – erről kérdeztük M. Szűcs Pétert, a Miskolci Egyetem kommunikációs igazgatóját.

A Miskolci Egyetemen hogyan próbálják megszólítani a leendő hallgatókat?

Ma már óriási verseny van a főiskolák és egyetemek között. Mindenki próbálja a lehető legtöbb középiskolást elérni annak érdekében, hogy az adott intézményben tanuljanak tovább. Az, hogy ezt milyen úton-módon teszik, az sokszor változó, de természetesen vannak közös pontok is. Számunkra nagyon fontos, hogy ne csak a diákokat, de a szülőket is bevonjuk, hiszen a végső döntést legtöbbször közösen hozzák meg, hiszen a terheket is ők viselik. Éppen ezért tartunk nyílt napokat kifejezetten csak a szülőknek, hogy ők is jobban megismerhessenek bennünket – úgy tudom, hogy máshol is csinálnak ilyet, de nem annyira elterjedt.

Természetesen nálunk is a középiskolások az első számú célközönség. Őket december 9-én és 10-én, két napon keresztül vártuk, minden COVID szabály és előírás betartásával. Azt mondhatom, hogy talán az eddigi legjobb nyílt napunkat rendeztük meg. Több mint 1600-an jöttek el személyesen, ismertek meg minket. Ez egy egészen hihetetlen szám, ami azért is fontos, mert a személyes találkozásnál nincs jobb kötelék. Fontos, hogy mindenki lássa, hogy hova jön, megismerje az infrastruktúrát, a karokat, a laborokat és a tantermeket, a sport központot, az uszodát és a konditermet, a kollégiumot és még sorolhatnám hosszasan. Az első benyomás nagyban befolyásolják a diákokat a végső döntés meghozatalában.   

Február 2-án online nyílt napot is tartanak. Egy ilyen sikeres, személyes nyílt nap után miért van erre szükség?

Egyrészt a koronavírus miatt, hiszen így az is megismerhet bennünket, aki az előzőre nem tudott eljönni személyesen. Másrészt a fiatalok médiaszokásai miatt. Ma már szinte minden háztartásban van okostelefon és internet. Ez lehetőséget biztosít számunkra, hogy szélesebb körben érjünk el fiatalokat. Az ország minden részéről jönnek ide tanulni. Sőt, mára már több mint 400 külföldi hallgatónk is van, akiket csak az interneten tudunk megszólítani. De ez nem helyettesítheti a személyes nyílt napokat, de jól kiegészíthetik egymást. Egymás mellett kell, hogy menjenek.

Az egyetem képviselte magát az Education Szakkiállításon is. Sokan érdeklődtem az egyetem felől?

Igen! Miskolc és az egyetem együtt mutatkozott be, hiszen a jövő hallgatója nem csak az egyetem, de a város szerves része is lesz. Ezért fontos, hogy teljes egészébe lássák az összképet. Igyekeztünk odafigyelni, hogy ne csak infópult legyünk, hanem interaktív módon bevonjuk a közönséget is. A karok különböző programokkal és játékokkal voltak jelen. Megmutattuk a Formula Racing csapatunkat, VR szemüvegbe pedig Miskolc városát repülhették körbe.

Mire számíthatnak azok, akik a Miskolci Egyetemet választják?

A Miskolci Egyetem a térség szellemi bázisa. Egy olyan csodálatos környezet, ahol minden adott, hogy felejthetetlen éveket töltsenek el a diákjaink. Büszkék vagyunk a történelmünkre, itt a modernitás és a hagyományok harmóniában megférnek egymás mellett. Ha jól csinálják, nagyon komoly képzéseken vehetnek részt, nem csak az alap-, de a mesterképzéseinken is, mindemellett szerelmet és barátokat is találhatnak. A lehető legtöbb módon próbáljuk támogatni és segíteni mindazokat, akik tanulni szeretnének nálunk.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,083KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Tanulj te is Miskolcon!

Oszd meg a Facebook-on!

Tanulj te is Miskolcon!

Oszd meg a Facebook-on!

X