Környezettudatosság mobillal a kézben

Környezettudatosság mobillal a kézben

A fenntarthatóságért folyó aktivitás egész életünket átszövi: az étkezéstől kezdve a sportokon át a szépségápolási valamennyi területen egyre inkább előtérbe kerül a zöld gondolkodás. Következzen néhány applikáció, amivel mi magunk is kivehetjük részünket a mozgalomból!

 

A klímaváltozás egy olyan, az egész földkerekséget érintő probléma, amely ellen csak soha nem látott összefogással tudjuk felvenni a versenyt. Az összefogásban pedig a valamennyi egyén legapróbb erőfeszítése is igen sokat nyom a latban. Érdemes tehát végiggondolni, melyek azok a pontok egy nap során, ahol van lehetőség változásokat beiktatni, zöld megoldásokat alkalmazni. Remek kiindulópont lehet minderre a mobiltelefon, amely kis túlzással a nap 24 órájában a közelünkben van: számos környezettudatos applikáció érhető el, amelyek egyszerre szórakoztatóak, hasznosak és még jótékonyak is a bolygónkra nézve.

 

Carbon Trim

Az applikáció hasznos ismereteket kínál felhasználóinak azzal kapcsolatban, hogy megszokott, mindennapi cselekvéseink – mint a közlekedés, a bevásárlás vagy az étkezés – mekkora ökológiai lábnyommal rendezkelnek, azaz milyen mértékben terhelik Földünket. A Carbon Trimen többszáz termékre vagy tevékenységre lehet rákeresni, akár fotó alapján is, és azonnal kiderül, milyen arányban járulnak hozzá a globális felmelegedéshez. Emellett emlékeztetők is beállíthatók az applikációban, amelyek bizonyos időnként megszólalva felhívják a figyelmet egy adott környezettudatos cselekvésre, például a húsfogyasztás mérséklésére!

 

iRecycle

Az újrahasznosítás talán a legegyszerűbb és legnagyszerűbb zöld tevékenységek egyike. Nem igényel túl nagy erőfeszítést, különösen akkor, ha az iRecycle app is a zsebünkben lapul, amely lényege, hogy kényelmes újrahasznosítási lehetőségeket kínál a tartózkodási helyed közelében. Az app nemcsak a legközelebbi szelektív kukákat, hanem az oda vezető utat is megmutatja!

 

Too Good To Go

Az ételpazarlás 21. századunk egyik legelkeserítőbb problémája: évente az ételek 1/3-a landol a szemétben, a pazarlás pedig az üvegházhatású gázok 8%-áért felelős. A Too Good To Go applikáció éttermeket köt össze a felhasználókkal, akik megrendelhetik és kezdvező áron fogyaszthatják azokat az ételeket, amelyek a szemetesbe kerültek volna. Az app remek eredményeket ér el Amerikában, és Európa-szerte is, sajnos azonban Magyarországon még nem elérhető.

 

Think Dirty

A szépségipar egyre több vállalata ismeri fel, hogy jelentős mértékben kivehetik részüket a fenntarthatóságért folyó küzdelemből, például a csomagolásmentes termékek forgalmazásával. A Think Dirty alkalmazás pont ebben nyújt segítő kezet a kozmetikai ipar szerelmeseinek: segít eligazodni a termékek útvesztőjében, információkat tartalmaz káros adalékanyagokról és eljárásokról, egészségügyi kockázatokról és az etikus gyártásról is.

Ha számodra is fontos a környezetünk és a teremtett világ védelme, töltsd ki a Nagy Diák Klímatesztet. Sokat tanulhatsz belőle és még nyerhetsz is!

Szerző: Bezzeg Hanna

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Környezettudatosság mobillal a kézben

Oszd meg a Facebook-on!

Környezettudatosság mobillal a kézben

Oszd meg a Facebook-on!

X