Tíz diák nyerhet okoslámpát az iskolájának az MVM online nyereményjátékán

A harmadik alkalommal megrendezett MVM Okosiskola pályázaton most a legjobb 10 diák három-három kültéri napelemes okoslámpával gazdagíthatja saját iskoláját.

Idén is folytatódik az MVM Okosiskola szemléletformáló kezdeményezése, amelyen a legjobban teljesítő diákok saját iskolájuknak nyerhetnek három-három napelemes okoslámpát. A harmadik alkalommal megrendezett pályázaton idén – csakúgy, mint tavaly – egy online játékon bizonyíthatnak a jelentkezők, az éles játékra 2021. november 15. és 28. között van lehetőség a www.mvmokosiskola.hu oldalon.

A kihívásra bármely, OM-azonosítóval rendelkező magyarországi általános- és/vagy középiskola tanulója nevezhet, 6 és 18 éves kor között. A regisztrált, illetve az aláírt szülői és intézményi hozzájárulást csatoló játékosoknak egyetlen dolga lesz: sikeresen teljesíteniük kell mindhárom pályát. A játékokat, egy erre kialakított tesztfelületen, ezen időszakban bármikor ki lehet próbálni a honlapon, akár többször is, az érvényes pályázathoz azonban egyszer „élesben”, mind a három pályán végig kell mennie a játékosoknak. A végső sorrend az összesített időeredmény alapján alakul ki: az okoslámpákat az a 10 diák nyeri meg iskolája számára, aki a leggyorsabban, hibátlanul teljesíti mindhárom pályát a játékban. Az intézményenként megnyerhető három napaelemes okoslámpa között két darab négy méter magas, illetve egy darab ötméteres található. A lámpákat az iskolák által meghatározott helyen telepítik (például: iskolaudvaron, sportpályán) lebetonozva, fixen rögzítve.

A sikerhez pedig nincs más teendő, mint teljesíteni a triplakihívást. Az első a sorban a Csőmester nevű pálya, ahol egy város gázellátását kell biztosítani az összekuszálódott vezetékek helyreállításával. Az Igaz/hamis pályán a megjelenő képekről kell eldöntenie a játékosoknak, hogy az azokon látható tevékenységekkel az MVM Csoport foglalkozik-e. A Szókirakóban pedig az MVM tevékenységi köréhez kapcsolódó kifejezéseket kell kirakni az összekeverve megjelenő betűkből. Érdemes tehát képben lenni Magyarország legnagyobb energetikai holdingjával kapcsolatban.

A nyertesek listája november 30-án kerül ki az mvmokosiskola.hu weboldalra, ahol további részleteket is talál a megmérettetésről, illetve mind a gyakorlásra, mind az „éles” játékokra itt van lehetőség.