Tud-e a csiga tolatni?

Tud-e a csiga tolatni?

Kisgyerekként a legtöbben rácsodálkoztuk a csigákra, figyeltük hogyan mozognak, hogyan bújnak el házukba vagy pusztítják el a leveleket, de vajon tudnak hátrafele menni? Erre keressük a választ.

A csigák a puhatestűek közé tartoznak. Hazánkban a legelterjedtebb fajtájuk az éti csiga, ami a házascsigák közé tartozik. Tavasztól szinte bármikor összetalálkozhatunk ezekkel az élőlényekkel a járdán mászva, a kertben vagy rosszabb esetben az mutatja, hogy valamelyik példány arra járt, hogy hírtelen „nyoma veszett” valamelyik növényünk leveleinek. A csiga mozgásszerve a hasláb, ezt bőrizomtömlő alkotja, melynek ritmusos összehúzódásával és elernyedésével halad előre, ezek azonban nem teszik lehetővé a tolatást, így a csiga sebességváltóján nincs rükverc.

Vörös Rebeka F.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Tud-e a csiga tolatni?

Oszd meg a Facebook-on!

Tud-e a csiga tolatni?

Oszd meg a Facebook-on!

X