A legjobb nyolc magyar film

A legjobb nyolc magyar film

A jelenlegi vírushelyzetben nem sok szórakozási lehetőségünk van. Ezért összegyűjtöttünk nektek nyolc olyan magyar filmremeket, amivel le tudjátok kötni magatokat tanulás után. Nem mellesleg ezek közül több alkotás szerepel a Nagy Magyar Filmtesztben is, szóval a szórakozás mellett jó felkészülést is nyújtanak. Nem is kell, hogy keressétek a filmeket, a most indult Filmión könnyedén megtaláljátok őket.

  1. Szürke senkik

A filmet hiánypótló alkotásnak is tekinthetjük. Megszámlálhatatlanul sok film készült a II. világháborúról. Azonban ez a film az I. világháború végnapjaiban játszódik, amikor is a Monarchia egy többnemzeti alakulatot küld egy öngyilkos küldetésre Olaszországba, azzal a céllal, hogy leromboljanak egy adótornyot.

  1. Kincsem

A film magja igaz történetre épül, azonban a köré szőtt történet már fikció. A film középpontjában nem Kincsem áll, hanem Blaskovich Ernő, de természetesen a ló sem szorul a háttérbe. Emberi sorsok bukása, hányattatás és felemelkedés, így lehetne összegezni ezt a remek filmet. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a szerelemmel és romantikával átszőtt kalandfilmeket.

  1. Testről és lélekről

Az Arany Medve díjas alkotás két antiszociális ember életét mutatja be. A két főszereplő, Endre és Mária zárkózott és magányos emberek. Azonban közös álmukban a sorsuk összefonódik. A megjelenő kölcsönös bizalom és egymásra utaltság szépen lassan a valóságban is felszínre tör. A filmet nehéz befogadni, de ha már ráhangolódtunk, mindenféleképpen megéri végignézni.

  1. Macskafogó

A Macskafogót sokaknak nem kell bemutatni. A nagy sikert aratott animációs film egy macska- és egérvilágban játszódó háborús kémtörténet. Számtalan szállóige és gyakran emlegetett idézet származik a filmből, amelyet nem elég egyszer látni, hogy minden vicces részletet felfedezzünk benne.

  1. Kontroll

A BKV-ellenőrök napjait bemutató film a fikció és a valós élet egyvelege. Az állandó küzdelem az ellenőrök és az utasok között sokszor komikus, néhol drámai módon reprezentálja az ellenőrök mindennapjait. A film sok kérdést feltesz, de válaszokat nem ad hozzá. A rendező a befogadóra bízza a történések befogadását és értelmezését. Mindenképp nézzétek meg a filmet, ha még nem láttátok.

  1. Saul fia

A Saul fia a XXI. század egyik legjobb alkotása. A számos magyar és nemzetközi díjat bezsebelő film a II. világháború szörnyűségeit mutatja be. Csak azoknak ajánljuk, akiket nem rettent vissza a koncentrációs táborok és a szörnyű emberi sorsok látványa. De nem csak látványában „nehéz” az alkotás, az ember lelkére is nagy hatást gyakorol.

  1. Örök tél

Ez a film is egy nagyon súlyos témát ölel fel. A II. világháború végén a szovjetek által elhurcolt sok százezer magyar ember élete és sorsa előtt állít emléket. A rendszerváltás után közbeszéd tárgyává válhatott a szovjet fogság. Ez az első olyan film, amely hitelesen mutatja be a kényszermunkára elvitt százezernyi magyar történetét.

  1. A Viszkis

Az utóbbi évek egyik legélvezhetőbb alkotása. Nem csak bűnügyi, de életrajzi filmnek is felfoghatjuk. A Viszkis, azaz Ambrus Attila életét már kisgyermekkorától kezdve megismerhetjük. Bepillantást nyerhetünk, mi vezetett odáig, hogy bűnöző legyen belőle. Sok életrajzi filmmel ellentétben a történet nem lapos vagy vontatott, 120 percnyi izgalom vár minket.

(Reisinger Márk)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

A legjobb nyolc magyar film

Oszd meg a Facebook-on!

A legjobb nyolc magyar film

Oszd meg a Facebook-on!

X