A legjobb filmek és sorozatok a karanténra

A legjobb filmek és sorozatok a karanténra

Ha már 2020 az otthonülés éve lett, hadd ajánljunk 3-3 filmet és sorozatot, amelyek garantáltan elűzik az unalmadat, amivel a karantén alatt küzdesz. Romantikus, thriller, sci-fi, a következő válogatásunkban biztosan megtalálod a kedvedre valót.

A Tudsz titkot tartani? egy hazánkban novemberben debütált vígjáték, melyet eredetileg Medeleine Wickham írt és Elise Duran rendezett. A főszerepben Alexandra Daddario áll, aki Emmát alakítja, illetve Tyler Hoechlin, aki Jack bőrébe bújt a film erejéig.

Emma repülőútja nem megy gördülékenyen. A magasban egyszer csak probléma adódik a géppel, és a semmiből rázkódni kezd az egész. A fiatal nő biztos benne, hogy utolsó perceit tölti élve, így ijedtében kitárulkozik a mellette ülő férfinak. A legapróbb titkaitól kezdve a legkényesebbekig, mindent elmondd neki. A problémák viszont hamar megoldódnak, békésen földet ér a jármű. Emma nem agyalja túl a történteket, úgyse fogja többet látni a férfit, gondolja magában. Az élet azonban máshogy alakítja a szálakat. Nem sokkal ezek után Emma munkahelyén mutatkozik be, mint a nagy főnök, felborítva ezzel a nő hétköznapjait.

Humorral megspékelt, aranyos vígjáték, ami felvidít és megmelengeti a szíved.


Az aszfalt királyai kétszeres Oscar-díjas film, ami James Mangold rendezésével készült és jelent meg 2019-ben. Olyan nagy nevek szerepelnek benne, mint Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, vagy a mindössze 15 esztendős Noah Jupe.

Az 1960-as években a Ferrari volt az autók királya, de az anyagiak miatt arra kényszerült a vállalat, hogy ezt a márkát eladják a Fordnak egy szép összegért cserébe. Azonban az utolsó pillanatban az olasz luxusautó társaság alapítója és vezetője, Enzo Ferrari visszalépett, ami nem kis viszályt szült a Fordnál. Elhatározzák, hogy csak azért is készítenek egy olyan versenyautót, ami lepipálja az övükét, a verhetetlen Ferrarit.
Az érdeklődést a kezdetektől fenntartja az emberben, izgalmakkal teli, lenyűgöző hangzásvilággal rendelkező életrajzi-dráma.


 A Kisasszonyok egy romantikus filmdráma, ami szintén tavaly került bemutatásra az államokban. Greta Gerwig rendezte, a film alapjául szolgáló könyvet pedig Louisa May Alcott írta. A szereplők között megtalálható Emma Watson, Laura Dern, Meryl Streep vagy például Timothée Chalamet. Az idei Oscar-díj átadón pedig a bámulatos jelmezeiért zsebelte be az aranyszobrocskát.

A film egy igazi klasszikus, öt lány főszereplésével, akik családapa nélkül kell, hogy egyedül boldoguljanak a mindennapokban. A férfinak ugyanis a polgárháborúban köteles szolgálnia. Édesanyjuk próbálja megteremteni nekik a tökéletes életet, amiről álmodnak, de nem történik mindig minden zökkenőmentesen. A lányok hatalmas fejlődéseken mennek keresztül, a film végére pedig igazi kisasszonyokká válnak.
Egy szerethető, aranyos alkotás, a női sorsról, egy kis feminista fűszerezéssel.


Killing Eve

Adott két nő, akik bár a törvény két oldalán állnak, nem is lehetnének hasonlóbbak. Az angol titkosszolgálatnál dolgozó Eve Polastrit ráállítják egy orosz bérgyilkosnőre, Villanelle-re, aki vígan gyilkolászik szerte Európában, látszólag nem követve semmilyen mintát. Ahogy Eve elkezdi fölgöngyölgetni a gyilkosságok sorát, nemcsak egy nemzetközi szervezésű bűnbanda képe rajzolódik ki, hanem a nő egyre jobban elkezd érdeklődni az elkövető személye iránt. De azt még nem tudja, hogy Villanelle is meg akarja ismerni Evet. A lenyűgözően izgalmas thriller bőven tartogat vicces és szívszorító pillanatokat is. Az eddig 2 évadot megélt sorozat 2019-ben Golden Globe és BAFTA díjaat söpörhetett be, és ami a legjobb hír: Április végén érkezik a 3. évad. A főszerepekben Sandra Oh és Jodie Comer.


I Am Not Okay With This

Az End of the F*cking word és Stranger Things alkotóinak legújabb sorozatában a 17 éves Sydney Novakot követhetjük nyomon, aki egy Indianai kisvárosban él édesanyjával és öccsével. A lány teljesen átlagos életet élt ameddig rá nem ébredt, hogy szuperképességei vannak. A szomszédban lakó srác, Stanley Barber segítségével elkezdik feltérképezni a lány képességeit. Remek ’80-as évekbeli betétdalok, kiváló szereposztás és tökéletes miliőteremtés.

Előnyök: Az egész sorozat nem áll többől, mint hét 20 perces rész, így akár nagyon gyorsan le lehet darálni.

Hátrányok:
 Az egész sorozat nem áll többől, mint hét 20 perces rész, így akár nagyon gyorsan le lehet darálni.

 

 


Years and Years

A sorozat Manchesterben élő Lyons családról szól, akiknek életük, 2019 egyik éjszakáján örökre megváltozik. Az elkövetkezendő epizódok megmutatják, mi történt velük a jövőben, mégis milyenné vált világunk a 2020-as, -30-as, vagy 40-es években. Olyan, amilyennek elképzeltük: meg őrültebb, még technológiailag fejlettebb, még jobban megtűzdelve háborúkkal. A sorozat görbe tükröt mutat a mai társadalmunknak, mindent okosan, kifinomultan. Akinek tetszett a Black Mirror, és az az eszme, amit képviselt, a Years and Years az ő sorozata.

 

 


(Kozma Lilla, Vadász Viola)

(képek: 20th Century FOX, BBC, BCDF Pictures, Columbia Pictures, HBO, Netflix)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,103RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

A legjobb filmek és sorozatok a karanténra

Oszd meg a Facebook-on!

A legjobb filmek és sorozatok a karanténra

Oszd meg a Facebook-on!

X