Drake, a megmentő

Drake, a megmentő

Kicsit aggódva vártam ezt a hetet, mivel szerdáig konkrétan nem volt egy darab olyan szám vagy album sem, ami be volt jelentve és biztosan helyet kapott volna az e heti összefoglalóban. Aztán először jött Marshmello, majd érkezett egy meglepetés Drake mixtape is, szóval van mit hallgatni most is. Ez történt az év 18. hetén.

Drake – Dark Lane Demo Tapes

            Kicsi spoiler, de azt kijelenthetem, hogy Drake legújabb alkotásával fogunk a legtöbbet foglalkozni a héten. Ennek kettő oka is van. A szomorúbb, hogy nemigen érkezett több album vagy track, amiről érdemes lenne beszélni. A pozitívum viszont, hogy a kanadai rapper ismét nagyot alkotott és az albuma tele van érdekességekkel.

            Kezdésnek viszont egy kis „történelem”, avagy hogyan jutottunk el az albumig. Egy nappal a kiadás előtt az igazán hardcore fanok már sejthettek valamit, mivel páran találtak a Shazamon keresztül olyan számokat, amelyek az előadó nevéhez köthetők, de még nincsenek kiadva. Ennek hatására, Drizzy az Instagramján bejelentette az albumot és a borítót is megmutatta. Mindezt azalatt, míg legtöbbünk a múlt hét fáradalmait pihente ki és az igazak álmát aludta.

            Az első, még nem hivatalosan megjelent zene a War című szám volt, ami tavaly karácsonykor vált elérhetővé, de csak a rapper Youtube csatornáján. Ezt követte SoundCloudon a Desires, a When to Say When és a Chicago Freestyle. Az első hivatalosan, minden platformon megjelenő dal, a sokatok által már ismert Toosie Slide volt áprilisban. Ezek mellett pedig Drake Instagram liveokban szinte az összes trackről játszott egy két snittet.

            2009-ben, mikor még a rapper a karrierje elején járt, Torontóban, egy randi során két fegyverrel kirabolták. Ez az eset tanította meg arra, hogy amennyiben lehet, próbálja meg elkerülni a rossz dolgokat, amelyek a rap világában körülveszik. Erre a történetre és a következményeire is találunk utaló sorokat a From Florida With Love című dalon.

            A mixtape borítója sokakat gondolkozásba ejtett, mivel egy elhomályosított arc kapott rajta helyet, akit sokan nem ismertek fel. Anthony „Fif” Soaresről van szó, aki 2017 szeptemberében gyilkosság következtében életét vesztette, mindössze 33 évesen. Anthony, amellett, hogy barátja volt Drake-nek, OVO partner is volt. Az előadó három nappal azután, hogy Soares elhunyt, az arcát rátetováltatta a karjára. Most, két és fél évvel később is bizonyítja, hogy mennyire fájt neki a barátja elvesztése, ezúttal egy album borítóval.

            Drake viszont nem áll le, annyira nem, hogy bejelentette, nyáron érkezik a immáron a hatodik stúdióalbuma.

Marshmello, Halsey – Be Kind

            Azt már régóta tudjuk, hogy Marshmello szeret együttműködni vékony hangú hölgy előadókkal. Gondoljunk csak Anne-Mariere vagy éppen Selena Gomezre. Most Halsey került sorra, aminek személy szerint nagyon örültem. Nemcsak amiatt, mert kifejezetten szeretem Halsey zenéit, hanem így legalább tudtam, hogy ez a cikk is meg fog jelenni, mivel egy valami már lesz, amiről írni lehet.

            Rátérve a Be Kind-ra, a dal a párkapcsolatokról, azon belül is a megcsalásról szól, pontosabban, hogy legyünk őszinték és álljunk ki a másik elé, ahelyett, hogy megcsalnánk. A szám egy kis odaszúrás egyébként G-Eazy-nek, aki megcsalta Halsey-t, mikor még együtt voltak.

(Lendvai Martin)

(Képek forrásai: https://djbooth.net/, https://genius.com/)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,099RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Drake, a megmentő

Oszd meg a Facebook-on!

Drake, a megmentő

Oszd meg a Facebook-on!

X