Harc az első helyért

Harc az első helyért

Nagyon úgy tűnik, hogy ezen a héten két album fog versenyezni a Billboard 200-as listájának az első helyéért. Emellett a két lemez mellett megismerkedünk egy debütáló koronggal, valamint a héten kiadott legújabb dalokkal is. Ez történt az év 20. hetén:

The 1975 – Notes On a Conditional Form

4 héttel ezelőtt már írtam a The 1975 egyik daláról, az If You’re Too Shy-ról, ami április végén jelent meg. Most viszont, egy hónapnyi csúsztatás után megjelent a Notes On a Conditional Form, az együttes negyedik stúdióalbuma. Az első szám viszont egyáltalán nem egy dal, hanem egy 5 perces beszéd, méghozzá 2019 Év Emberétől, Greta Thunbergtől. A dalokról összességében szinte nem is lehetne beszélni, akkora változatosságot tükröz az egész. A klasszikus The 1975 stílus megmarad, sok számban megjelennek a már megszokott elemek, viszont a lassú számok uralják nagyrészben a lemezt.

Gunna – WUNNA

A tavaly februári után megjelent Gunna második albuma is, ami egy mozaikszó, amely rímel az előadó becenevére. Az első dal, a SKYBOX még március elején jelent meg, ezzel ez lett a lead single. A dalok nagy része számomra hasonló, egy stíluson mozog, viszont rengeteg olyan elem vagy hanghatás található bennük, amelyek érdekesebbé teszik őket. Az biztos, hogy az olyan neveket felsorakoztató WUNNA-nak, mint Roddy Rich, Young Thug vagy Travis Scott nagy esélye van a Billboard 200 első helyén nyitni.

KSI – Dissimulation

KSI. Ha ezt a nevet valakinek, aki rendszeres internet felhasználó valahol 2014-2015 környékén mondom biztosan egy, sokat FIFA-t játszó YouTuber jutna az eszébe. Ha 2018 nyarán, sokaknak a Logan Paullal való boxmeccse juthat eszükbe, ami anno milliókat ültetett a fizetős YouTube csatorna, vagy éppen illegális streamek éle. KSI már évekkel ezelőtt megérezte, hogy a videózásból biztos, hogy nem fog egy életre ellenni, hiszen ennek is lesz veszte. Ezért 2015-ben már a zeneipar felé mozdult, viszont az első szóló albumára egészen a múlt hétig kellett várni. Első hallgatásra rendkívül meglepődtem, hogy egy ex-FIFA videós ilyeneket is tud. Változatosság, kifejezetten erős beatek és nagy nevek is jellemzik a Dissimulation-t. Trippie Redd, Lil Pump és még Offset is megjelenik egy feat erejére, amitől már nem csak azok vetnek egy pillantást az albumra, akik ismerték KSI-t valamilyen szinten.

iann dior, Lil Baby – Prospect

Megérkezett a harmadik dal is iann dior következő albumáról, ami már sejteti, hogy a lemez közeleb lehet, mint gondolnánk. Miután Twitteren több snitt is napvilágot látott közvetlenül a Sick and Tried kiadása után, dior nyilatkozta, hogy amint az Instagram követőinek a száma eléri az egymilliót, kidobja a Prospectet. Mivel ez május 22-én meg is történt, péneteken már pöröghetett is a dal az összes, már kinyitott kínai étteremben. A Prospect alapja tökéletesen beleillene egy kínai piac háttérzenéjének. Lil Baby verzéje pedig sokat dob rajta, így egy nagyon kellemes kis dal lett.

Ezek mellett viszont érkeztek olyan albumok, dalok, amelyek vagy nem az én ízlésembe passzolnak, vagy pedig nem lettek annyira jók, hogy egy-egy blokkot megkapjanak, viszont egyszer megéri őket meghallgatni.

Lady Gaga, Ariana Grande Rain On Me

Migos, YoungBoy Never Broke Again – Need It

Sia – Together

Carly Rae Jepsen – Dedicated Side B

Green Day – Dreaming

(Lendvai Martin)

(Borítókép forrása: https://genius.com/)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,102RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Harc az első helyért

Oszd meg a Facebook-on!

Harc az első helyért

Oszd meg a Facebook-on!

X