Készülj a Filmtesztre! – filmajánlók

Készülj a Filmtesztre! – filmajánlók

Január végéig kapcsolódhatsz be a Nagy Magyar Filmtesztbe, amelynek fődíját a nyertes választhatja ki egy iPhone 12, egy Samsung Galaxy Note 20 és egy európai városlátogatás vagy tengerparti nyaralás közül. Filmajánlónk segít a felkészülésben is.

Kaméleon

Nem kell nekik más, csak a pénz. Kétségbeesett, magányos nőket ejtenek csapdába, hogy kizsigereljék őket vagyonukból. Farkas Gábor és Szabó Tibi intézményben nevelkedett csavargókként kerültek az utcára. Életüket a csalásnak, lopásnak, hazugságnak szentelik, az illúziókeltés mesterei. Gábor az agya és főszereplője a csalásoknak, kiadja magát vagyonos orvosnak, ügyvédnek vagy éppen építésznek és becserkészi az áldozatot. Tibi a háttérben dolgozik, segíti alátámasztani Gábor alibijeit. Amint megvan a hozzáférés a nők számlájához, lelépnek a pénzzel. „Az illúzió drága mulatság” – hallhatjuk a filmben.

Egy nap viszont eljön a nő, egy gazdag táncos, akinél nagyot tudnának kaszálni, de benne Gábor már nem csak egy kétségbeesett nőt lát. Valami sokkal többet. Mindent kockára tesz, hogy eleget tegyen a lánynak, a pénz iránti szeretete közben pedig kezd semmissé válni. Goda Krisztina humoros thrillerje elgondolkodtatásra buzdít: Vajon a pénz tényleg elég a teljes élethez? A Kaméleon Nagy Ervin és Trill Zsolt, valamint Hámori Gabriella főszereplésében került a mozivásznakra. A film Spanyolország és más országok nemzetközi filmfesztiváljain vett részt, ezért kerülhetett fel többek között a Netflixre spanyol és angol felirattal is. A 40. Magyar Filmszemlén a Film.hu közönségdíját nyerte el 2009-ben. Az IMDb angol portálon 10/7,3-as értékelést kapott.

(Vincze-Hajnal Blanka)

Drakulics elvtárs – Szívósan jó

A ’70-es évek Magyarországának új problémával kell megküzdenie: vámpírokkal. Pontosabban csak eggyel: a kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs, aki még mindig 30 évesnek néz ki, Budapestre látogat. A magyar kémelhárítás azonnal rááll az ügyre, hogy megfejtsék az elvtárs örök fiatalságának titkát, aki így menekülni kényszerül. Izgalom, szerelem és kiváló poénok.

A 2019-es, erős szereplőgárdával operáló film (főbb szerepekben Nagy Zsolt, Nagy Ervin és Walters Lili) komikusan, már-már groteszken mutatja be a Kádár-korszak apró-cseprő gondjait, mindezt pazar zeneválogatással és remek fekete humorral teszi. A film gyönyörűen vegyíti a történelmi film és a fantasy elemeit, és egy olyan miliőt varázsol a néző szeme elé, ami azonnal beszippantja.

A kémia remekül működik a színészek között, Nagy Zsolt és Walters Lili között izzik a levegő és Nagy Ervin, mint „comic-relief” is működik. Cameo szerepekben feltűnik a magyar színészvilág nagyja, Balsai Móni, Borbély Alexandra és Thuróczy Szabolcs mind megjelennek a vásznon.

Mindenkinek ajánljuk, akik vevők a kissé abszurd, de szerethető alapötletre, szeretnének erős alakításokat és nagyon hangulatos, éjfekete humorral operáló magyar filmet látni.

(Vadász Viola)

(Kiemelt kép: Pexels.com)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Készülj a Filmtesztre! – filmajánlók

Oszd meg a Facebook-on!

Készülj a Filmtesztre! – filmajánlók

Oszd meg a Facebook-on!

X