Légy te is önkéntes, a kanapédról!

Légy te is önkéntes, a kanapédról!

Nem kell ahhoz egy távoli kontinensre utaznod, hogy segíts másokon. Otthonod biztonságában te is lehetsz önkéntes! De hogyan? Nem kell más hozzá, mint internetkapcsolat és a szabadidőd kicsiny szelete.

Az Erasmus Student Network nemzetközi diákokból álló önkéntesszervezete a kialakult helyzet ellenére is azon dolgozik, hogy tovább folytassa zavartalanul működését.

Mottójuk: Students help students, vagyis hogy a különböző országok diákjai támogassák egymást. Most viszont arra buzdítja a világ fiataljait, hogy munkájukkal adjanak vissza valami jót ők is a közösségnek a koronavírus ideje alatt, köszönetet mondva azoknak, akik most is keményen dolgoznak értünk.  Ezek közül hoztunk el nektek párat:

Légy az ENSZ  önkéntese!

Az online önkéntesség lehetővé teszi a szervezetek és az önkéntesek számára, hogy összekapcsolódjanak bárhol a világon, bármilyen eszközről. Sokféle módon nyújthatsz segítő kezet a szervezeteken keresztül: művészetben, fordításban, oktatásban, vagy akár technológiában. Mindezeket megtalálod a www.onlinevolunteering.org oldalán.

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=0kFXFeLaQTQ&feature=emb_title

Be My Eyes!

Add kölcsön a szemed vak és gyengén látó embereknek a Be My Eyes alkalmazással. Az ingyenes applikáció vak és gyengénlátó emberek számára lett létrehozva.

A Be My Eyes világméretű közössége vakokból, gyengénlátókból és látó önkéntesekből áll. Egy élő videóhívás segítségével az önkéntesek a látásukkal asszisztálnak a vakoknak és gyengénlátóknak számunkra hétköznapi feladatok elvégzésében – színek felismerése, a világítás fel-és lekapcsolásának ellenőrzése, lejárati idő ellenőrzése, vagy akár a vacsora elkészítése. Az applikáció elérhető az App Store-ban, illetve a Google Play Áruházban.

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=6GRfFuWsjNU&feature=emb_title

 

Hallasd a hangod!

Segíts hangoskönyvek rögzítésében a LibriVox-on. Az önkéntesek könyveket, vagy annak bizonyos fejezeteit olvashatják fel, amit rögzítenek is, a LibriVox pedig lehetővé teszi azok ingyenes elérését az interneten. Szóval, ha van egy kedvenc könyved, ne habozz. A LibriVox önkéntes jelentkezéséhez nincs szükség előzetes tapasztalatra, sem minták meghallgatására. Csak a hangodra, a számítógépedre és egy mikrofonra van szükséged hozzá.

Link: https://librivox.org/pages/volunteer-for-librivox/

De, hogy ne csak külföldi szervezeteket említsünk.

Az Inda House Hungary csapata is remek lehetőséget kínál a segíteni vágyóknak. Az szervezet önkéntesei vállalják, hogy skype-on keresztül három hetente 1 foglalkozást tartanak iskolás gyerekeknek az órarendben meghatározott időpontban.

https://indahousehungary.hu/tarts-foglalkozast-skype-on/

De miért jó nekem, ha önkéntes vagyok?

Azon kívül, hogy remek érzéssel tölt el, az önkéntes munka is munkatapasztalat, ami a későbbiekben akár segít megtalálni számunkra azt az egyetemi szakot, vagy állást, ami a legjobban illik hozzánk. Nem beszélve arról, hogy önkéntes munkával hasznosan tölthetünk ki üres időszakokat, ugyanakkor kapcsolati hálónkat is bővíthetjük. A titok abban rejlik, hogy a megfelelő önkéntes munkát találjuk meg magunknak.

Végezetül a legfontosabb: próbáljunk meg otthon maradni, ezzel is segítve az orvosok és ápolók harcát a vírus megfékezésében!

(Bihari Bernadett Luca)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,069RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Légy te is önkéntes, a kanapédról!

Oszd meg a Facebook-on!

Légy te is önkéntes, a kanapédról!

Oszd meg a Facebook-on!

X