Mucsi Zoltán: „Nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt”

Mucsi Zoltán: „Nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt”

A negyedik alkalommal elindindított Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak apropóján Mucsi Zoltán Jászai Mari és Érdemes Művész díjas színésszel beszélgettünk. A színész Abonyban született. Gyermekként még futballistának készült, végül sikeres színész lett belőle. A szakmunkásképzőben géplakatos végzettséget szerzett, majd később leérettségizett. Színészként való elhelyezkedése előtt géplakatosként dolgozott. Karrierje segédszínészként a szolnoki Szigligeti Színháznál indult. A Színművészeti Főiskolára többször is jelentkezett, de nem vették fel.

2003-ban a Kontroll című filmnek köszönhetően nőtt a népszerűsége, hogyan érezte magát ekkor?

Nem is tudom mikor nőtt meg a népszerűségem, de jó munka volt, jó stáb alakult ki a forgatás alatt, jó kihívás volt, nagyon jó volt csinálni.

Sokat szerepelt színházban és filmekben, melyik áll közelebb önhöz?

Nem választja szét az ember, mind a kettőt volt lehetőségem csinálni, de a színház meghatározóbb volt az életemben, az töltötte ki a pályafutásom nagyobb részét. Mindig nagyszerű emberekkel találkoztam, dolgozhattam együtt mindenütt.

Időszakokra, korszakokra jellemző jelentősebb darabok vannak, mind közel áll hozzám. A jelenleg műsoron lévők mind kedvesek számomra, ha ki kellene emelni kettőt, akkor a Háy János: Nehéz, illetve Vișniec: III. Richárd betiltva című előadásokat mondanám.

Ha megemlítjük, a nevét sokak egyből Tóth Jánosra asszociálnak, hogyan élte meg a magyar televíziós vígjátéksorozatot?

Felkérés volt, egy munkaügy. A Munkaügyekkel kezdődött minden.

A Kapa-Pepe páros egy igaz barátság, ugye?

Ez egy 25-26 éve tartó barátság, ami, úgy tűnik, most már ki fog tartani életünk végéig.

(Sütő Gréta)

Kiemelt kép: mafab.hu

Negyedik alkalommal indult el a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak. A háromfordulós vetélkedőn 14-20 év közötti fiatalok mérhetik össze tudásukat. Az teszt kitöltéséhez irány a nagydiaktesztek.hu oldal!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Mucsi Zoltán: „Nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt”

Oszd meg a Facebook-on!

Mucsi Zoltán: „Nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt”

Oszd meg a Facebook-on!

X