Ördög Nóri: A táncos vér mindannyiunkban ott rejtőzik

Ördög Nóri: A táncos vér mindannyiunkban ott rejtőzik

A mórahalmi születésű Ördög Nóra már hosszú utat járt be eddigi élete során. Közel húsz éve dolgozik műsorvezetőként, láthattuk az X-faktorban, az Ázsia Expressz-ben, és jelenleg a nagysikerű Dancing with the stars-ban szerepel. Egyszerre anya, feleség, barátnő, műsorvezető, vállalkozó, de leginkább nő, aki mindenhol próbálja megállni a helyét.

Mikor döntöttél úgy, hogy a televíziónál szeretnél dolgozni?

Még a középiskolában volt egy tanárnőm, Kovácsné tanárnő, aki Kazinczy szakkört tartott nekünk. Több Kazinczy versenyen vettem részt, még Kazinczy érmet is szereztem. Végig ott motoszkált bennem, hogy szívesen dolgoznék valami olyan dologgal, ami a színpadhoz köthető, de nem feltétlenül színészként. Viszont különböző rendezvényekre már középiskolás koromban elhívtak műsort vezetni. Tulajdonképpen a tévézésbe is így sodródtam bele, mert egy szegedi rendezvény után kért fel egy kis kábeltévé, hogy legyek a műsorvezetőjük. Nagyon megszerettem ezt a munkát.

Mi volt eddig a legkedvesebb feladat/munka a számodra?

Erre nehéz válaszolni, mert szerintem egy ember akkor van jó helyen, ha mindig olyan feladatokat kap, amikért nagyon tud lelkesedni. Így inkább azt mondom, hogy különböző mérföldkövek voltak a pályafutásomban, de mindegyik nagyon kedves a szívemnek. Kiemelném a Kölyökklubot, ami nagyon fontos három év volt az életemben, mert ott tanultam bele a szakmába igazán. Aztán jött a Szombat esti láz, mely átemelt egy másik ligába, ezzel kezdtem el élő show műsorokat vezetni. Nagyon szerettem az X-faktort, ami nagy dolog volt, hogy Magyarországra is megérkezett, és én szerkesztőként illetve műsorvezetőként is benne lehettem. Majd amikor átkerültem a TV2-höz, a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsor volt az első, ahol nem csak műsorvezetőként emlegettek, hanem azt mondták, hogy ez az Ördög Nóri műsora, ami nekem óriási különbség volt. Az Ázsia Expressz pedig egy komoly családi kalanddá nőtte ki magát, és fontos részévé vált az életünknek. Most az Újratervezést forgatom, ahol olyan családoknak segítünk felújítani az otthonukat, akik nem engedhetik meg maguknak. Valamint ott van a Dancing with the stars, mellyel visszatérhetek a tánc világába, és egy új szerepkörben lehetek a műsor részese.

tv2.hu galéria /vigyazat_gyerekkel_vagyok

Úgy érzed, hogy sikerült már megvalósítanod az álmodat?

Mondhatnám azt, hogy álmaim életét élem, de igazából nem voltak ilyen típusú elképzeléseim. Mindig sodródtam a feladatokkal, és az új kihívásokat kerestem, ezáltal folyton lettek új álmaim is. A családommal szintén van még rengeteg tervünk, amiket folyamatosan próbálunk megvalósítani a lehetőségeinkhez mérten.

Mesélnél a családi vállalkozásotokról?

A kisboltunk megnyitása nem egy előre megtervezett dolog volt, persze régóta volt egy elképzelésünk valami hasonlóról. A balatoni nyaralónk mellett állt üresen az a bolt, és a férjemmel úgy éreztük, hogy eljött a mi időnk, majd mi kicsinosítjuk és új életet lehelünk az üzletbe. A kisbolt sikerén felbuzdulva pedig elterveztük, hogy következő lépésként csinálunk egy webshopot.

Pár szóval körülírnád, hogy mi az a Dancing with the stars?

Úgy gondolom, hogy a táncos vér mindannyiunkban ott rejtőzik, csak nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy megmutassa. A bulikban bárki tud táncolni, de az, hogy komoly koreográfiákat megtanuljunk, és előadjuk azokat, teljesen más. Rengeteg koncentrációt, felkészülést és izommunkát igényel. Szerintem ennek a műsornak az a sikere, hogy nézőként nagyon szeretjük látni, ahogy a kedvenceink teljesen nyakatekert, váratlan helyzetekben mutatkoznak be, amik mind a táncból adódnak. Itt végig követhetjük a próbafolyamatot, mely során megmutatkozik őszintén a valódi személyiségük. Meg persze fantasztikus figyelemmel követni ezt a csillogó show műsort, amiben hétről – hétre feltűnnek gyönyörű ruhák,  szép dallamok, és ámulatba ejtő fényjátékok. A Dancing with the stars show a javából, melynek keretein belül a hírességek megmutathatják valódi arcukat, és őstehetségüket a táncban.

Váratlanul ért téged, hogy felkértek a műsor egyik zsűri tagjának?

Nem mondanám annyira váratlannak, mert ha valamiben hitelesen tudok véleményt formálni, akkor az a tánc. Én is tíz évig versenytáncoltam, szóval van benne némi tapasztalatom. Nagyon örültem, hogy engem választottak, mert ez egy egészen más típusú feladat, mint amiket korábban csináltam.

Milyen együtt dolgozni a többi zsűritaggal?

Nagyon-nagyon szeretjük egymást, hihetetlenül jófejek. Igazából felszínesen ismertem már közülük kettő embert korábbról, Molnár Andreát és Schiffer Miklóst, de Kováts Gergely Csanáddal most találkoztunk először. Nagyon rendes, ahogy a többiek is. Még csak most szokunk össze, mondjuk az első pár adásnak úgyis erről kell szólnia. Tapasztalgatjuk a kémiát, ami közöttünk működik, de közben emberileg szerintem egy nagyon jó csapat vagyunk. Így mindig jó kedvvel megyek oda szombatonként, és várom, hogy együtt csináljuk a dolgunkat.

Mit gondolsz a versenyzőkről?

Itt nem egyforma esélyekkel indulnak a párosok, és ezért fontos, hogy mi is önmagukhoz képest értékeljük őket, és a saját fejlődésüket vegyük figyelembe. Ott van például Pásztor Anna, aki  egy tehetséges táncos, hihetetlenül jó adottságai vannak, zenészként nagyon jó ritmusérzékkel rendelkezik, és fiatal korában tanult is táncot, ezért az ő fejlődését nehéz összemérni egy kötöttebb izomzatú sportolóéval, mondjuk Noszály Sanyiéval vagy Istenes Laciéval. Détár Enikő és Gelencsér Timi is mindig nagyszerű produkciót mutat be, az utóbbi az akrobatikus elemeivel még jobban emeli a műsor színvonalát. Horváth Tamás pedig hihetetlen maximalizmussal teszi oda magát minden egyes adásban, szóval azt hiszem, hogy minden hírességünk előtt le a kalappal, mert nagyon szépen és ügyesen dolgoznak, ezért hálásak lehetünk nekik.

Mi volt eddig a legszebb pillanat a műsorban?

Szerintem az első show izgalma, amikor láttam a hírességeken, hogy túl vannak a koreográfiájukon, és ez megnyugtatja őket. Lekerült a vállukról valami nagyon komoly teher. Osvárt Andi táncában éreztem ezt a felszabadultságot, illetve még Marsi Anikóéban. Ezek nagyon szép pillanatok voltak. Gelencsér Timi slowfoxa a harmadik élő showban könnyeket csalt a szemembe, annyira elegáns és profi előadás volt.

(Bogdán Noémi)

A cikk eredetileg a DUE Tallózó 2020. novemberi számában jelent meg. További érdekes olvasmányokért lapozz bele a magazinba!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Ördög Nóri: A táncos vér mindannyiunkban ott rejtőzik

Oszd meg a Facebook-on!

Ördög Nóri: A táncos vér mindannyiunkban ott rejtőzik

Oszd meg a Facebook-on!

X