Otthonmaradós sorozatot készít a gyerekeknek az M2

Otthonmaradós sorozatot készít a gyerekeknek az M2

Házi karantén alatt, hogy a gyerekek ideje ne csak a tanulásból és házi feladat írásból álljon, újdonsággal készül az M2. Hasznos tippekkel látja el az otthon maradt gyerekeket a műsor, s mellette játékosan tanítja is őket.

,,A közmédia hamarosan új sorozattal kedveskedik a fiataloknak és szüleiknek, amelyben az M2 ismert műsorvezetői, többek között Koltai Bori, Pataky Szabi és Trömböczky Napsugár megmutatja, milyen egy igazán élménnyel teli napirend otthon.” – írta sajtóközleményében MTVA Sajtóosztálya.

Az erőszak- és reklámmentes közszolgálati adó nélkülözhetetlennek tartja, hogy az otthon maradt gyerekek megfelelően legyenek tájékoztatva a kialakult egészségügyi helyzettel kapcsolatban. ,,Éppen ezért soha nem volt még ilyen fontos, hogy kapcsolatban maradjunk  velük, és ők is rendszeresen tarthassák a kapcsolatot a többi gyerekkel. Erre tökéletes lehetőséget kínálnak a digitális eszközök, amikkel egyben a médiatudatosságra nevelést is tudjuk erősíteni” – mondta Vass Éva, az M2 gyerekcsatorna igazgatója.

Hetente háromszor másfél perces videókkal próbálják bemutatni többek közt azt, hogy hogyan is kell helyesen kezet mosni, vagy hogy mit tudunk otthon csinálni a házi karantén idején. Készülnek játékos tanulással is, és hogy a testmozgás se maradjon el, házi tornával is várják a gyerekeket a készítők.

„Használjuk a digitális eszközöket arra, hogy interaktív élményeket nyújtsunk a gyerekeknek, hogy tudják, mi történik a helyi környezetükben, és a többi gyerek életében. Az új sorozatban mi is ezt alkalmazzuk, interaktív formában, hogy a fiatal nézőink minél jobban kapcsolatban maradhassanak azzal a környezettel, amit valószínűleg hiányolnak” – nyilatkozta az M2 gyerekcsatorna igazgatója.

A műsor érdekessége, hogy maguk a szerkesztők is home office-ba kényszerültek, így nekik is otthonról kell megoldaniuk a feladatot saját eszközeikkel.

Az új sorozat első része szombaton 19 órától, a további epizódok keddtől lesznek láthatóak az M2 gyerekcsatornán.

(Bodor Júlia)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,098RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Otthonmaradós sorozatot készít a gyerekeknek az M2

Oszd meg a Facebook-on!

Otthonmaradós sorozatot készít a gyerekeknek az M2

Oszd meg a Facebook-on!

X