okosbutor

Ismerd meg a világhírű magyar fotóst!

Ismerd meg a világhírű magyar fotóst!

Mivel töltötte legszívesebben szabad óráit Robert Capa? Milyen bohém és veszélyes kalandokba keveredett a második világháború alatt? Milyen előnyökkel járt és milyen problémákat okozott magyar származása? Hogyan írt a fényképezésről, amikor éppen elege volt belőle? – teszi fel sorra kérdéseit a Facebookos esemény.

Ezekre mind megkaphatod a választ, ha ellátogatsz 2020. szeptember 2-án, szerdán, 19:30-tól a Capa Center és a DUE egyik partnere, a Budapest Park együttműködésével létrehozott különleges szabadtéri kiállításra. Az érdeklődők a 20. század egyik legjelentősebb fotóriportere, a magyar származású Robert Capa életébe és világába nyerhetnek betekintést, melynek helyszínéül a Budapest Park szolgál majd. Adorjáni Bálint színész és Szőke Barna, a The Qualitons együttes gitárosának előadásában ismerkedhetnek meg a résztvevők Capa által és róla írt könyvek szövegrészleteivel. A közönség emellett 105 képből álló konténer installációt is megtekinthet a Friedmann Endreként született haditudósító és dokumentarista tevékenységeiből, illetve privát életéből. Továbbá, a tárlat egy fotófallal idézi elő Capa egyik kedvenc időtöltését, a kádban olvasást, mellyel még inkább elmerülhetünk a fotós világában. Az eseményen való részvétel ingyenes. A kiállítást 2020. szeptember 31-ig a Budapest Park nyitvatartási idejében bárki látogathatja.

További részleteket ide kattintva, a Facebook-eseményben találsz!


(Vincze-Hajnal Blanka)

Készült a Budapest Park és a DUE Médiahálózat együttműködésének keretében.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,062RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Ismerd meg a világhírű magyar fotóst!

Oszd meg a Facebook-on!

Ismerd meg a világhírű magyar fotóst!

Oszd meg a Facebook-on!

X