Te is öltözz kékbe értük!

Te is öltözz kékbe értük!

2007. december 18. óta az ENSZ által lett kijelölve ez a nap, mint az autizmus világnapja. Céljuk ezzel az volt, hogy felhívják a figyelmet az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, ami tízmilliókat érint a Földön. A mai napon te is hordj kéket! Így te is kifejezheted támogatásodat és felhívhatod az emberek figyelmét a célra. Tölts fel egy képet Instagramra az #éniskékvagyok hashtaggel, megmutatva, hogy a te szíved is kék!

Az aosz.hu-n – az Autisták Országos Szövetségének oldalán – idén rendhagyó módon készültek erre a napra: egy filmet ajánlanak az érdeklődőknek Czető Roland-dal, aki a magyar változat készítésében vett részt. 

Jellemző a filmre egyfajta sajátos, fanyar, mégis keserédes, de nagyon szerethető humor”

– így jellemzi a filmet a színész. A Különleges életek c. francia filmdrámát 2019 december 26-án mutatták be Magyarországon. Az AOSZ oldalán most mindenki megtekintheti magyar nyelvű szinkronnal, teljesen ingyen március 30. és április 4. között. Csupán két kérdésre kell válaszolni a megadott kérdőívben, hogy megkaphassuk az ingyenes kódot a filmhez.

Emellett a szervezet egy Facebook eseményt is közzé tett Fuss kékben és Lásd a világot autista szemmel címmel. Nincs más dolga az embernek, mint futni bárhol, bármennyit csak szeretne, természetesen a kampányra jellemző kék színben, ennek képét pedig az eseményben közzé lehet tenni, ezzel tudatva: ma a jó ügyért futottunk. Becsületkasszára is van lehetőség, amivel támogathatjuk a szervezetet. Részletesebb információ a poszt alatt.

Magyarországon talán az egyik legismertebb alapítvány az Együtt az Autistákért, amely Az Út a Mosolyért Alapítvány-ból fejlődött, specializálódva az autisták elfogadására. Céljuknak jelölték ki, hogy hosszútávon segítséget nyújtsanak a spektrumzavarral élő gyermekek és családjaik számára. Egyik nagyobb kezdeményezésük a kék szív kitűző, melynek megvásárlásával támogathatjuk a szervezetet (az adományozás mellett). A kitűzőket a kijelölt MOL töltőállomásokon, illetve az alapítvány webshopjában lehet elérni. Ha esetleg a mindennapokban egy kis sütögetésre is jut időd, készíts kék sütit, amit ha feltöltesz instagramra a #kéksüti és #együttazautistákért hashtagekkel, a MOL minden kép után 500 ft-tal támogatja a szervezetet. 

Ennek a napnak a fő mondanivalója az elfogadás bárki felé. Fontos figyelnünk az emberekre körülöttünk a mindennapok során, hisz csak így alakulhat ki az a szeretetteljes társadalom, amiért sokan küzdenek. Szeressük és fogadjuk el egymást!

(Vincze-Hajnal Blanka)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Te is öltözz kékbe értük!

Oszd meg a Facebook-on!

Te is öltözz kékbe értük!

Oszd meg a Facebook-on!

X