Új Justin-Bieber-éra veszi kezdetét?

Új Justin-Bieber-éra veszi kezdetét?

Szeptember harmadik hete elhozta, azt, amire az első két hét nem volt képes. Több, élvezhető albumot és kifejezetten kellemes dalokat. A “Max”-ok arattak, hiszen két album is érkezett, az egyik Ava Max-tól, a másik pedig MAX-tól. A karanténos kiadások után pedig mostmár egy ténylegesen új számmal érkezett Justin Bieber, valamint Sam Smith is mgejelentette Diamonds című dalát. Nézzük is, mit tartogatott az év 38. hete.

Ava Max – Heaven & Hell

Sokak meglepetésére, de még csak az első albumát hozta el Ava Max, annak ellenére, hogy már két éve volt annak, hogy berobbant a köztudatba a Sweet But Psychonak hála. Azóta pedig szépen lassacskán érkeztek is tőle új dalok, amik ugyan nem érték el az előbb említett szám szintjét, de bizonyították, hogy az albán felmenőkkel rendelkező énekesnő nem csak egy “egyszámos” előadó. A Heaven & Hell pedig tartalmazza az összes, korábban már megjelent dalát, ezekhez pedig így is érkezett nyolc új sláger. Az újak közül a Take You To Hell tetszik nekem a legjobban, viszont a kedvencem továbbra is a pár héttel ezelőtt érkezett OMG What’s Happening marad.

Lil Tecca – Virgo World

A tavalyi, We Love You Tecca mixtape-e után Lil Tecca kiadta első stúdióalbumát, a Virgo World-öt. A 2019-es nyáron, a Ransommal nagy hírnevet szerző rapper új lemezére nem kevesebb, mint 19 dalt pakolt, amely a címre is utalva a szűz csillagjegy havára, azaz szeptemberre lett tervezve. A dalok között viszonylag kevés featet találunk, de azért Lil Uzi Vert, NAV, Polo G és még Skrillex is megfordul rajta. Számomra nem egy nagy durranás a Virgo World, hiszen a közel 20 szám szerintem nagyon sok egy albumra, annak ellenére, hogy a hosszúságuk nem éri el a három percet sem. Ráadásul a dalok nagyon hasonlítanak is egymásra, nincs meg az a diverzitás, ami folyamatosan fenntartaná az érdeklődésem. Mindenesetre a Virgo World nem egy rossz alkotás, viszont nem fogom olyan sűrűn hallgatni, mint a We Love You Teccat.

MAX – Colour Vision

Igazi kakukktojással állok szemben jelenleg, hiszen MAX Colour Vision albumja az első olyan a sorozat nem éppen nagy történetében, amiről a cikk megírása előtti napig nem is tudtam. MAX egy olyan előadó, akinek a dalait sem hallgattam szinte soha, ez alól viszont kivétel a Working For The Weekend, mi szintén ezen az albumon foglal helyet. Csupán egy osztálytársam mondta, hogy hallgassam meg, mivel hasonló a zenei stílusunk és biztos tetszeni fog. Nem tévedett. A Colour Vision egyszerűen catchy. Minden dal más, de az összes belemászik a füledbe és nem jön ki onnan. Ha gyors, ha lassú, a számokból sugárzik a boldogság és tökéletes minden olyan alkalomra, amikor csak örülni szeretnénk az életnek és élvezni a dolgokat.

Justin Bieber, Chance The Rapper – Holy

Érdekes év ez a 2020. Ausztrália lángokban állt, lélekben már felkészültünk a harmadik világháborúra, egy világjárvány lerombolta a gazdaságot, személy szerint ismételten karanténban töltöm a napjaim és nem utolsó sorban, Justin Bieber elérte, hogy megszeressem egy dalát. Nyilván ebben a bekezdésben ezzel fogunk foglalkozni, hiszen megjelent Bieber és Chance The Rapper ötödik közös dala, a Holy. A szám, ahogy a címe is sugallja vallásos indíttatású. Chance verzéje pedig egy akkora löketet ad a dalnak, hogy a már alapból kifejezetten jól megírt számból egy szinte megunhatatlan darab lesz. Kiemelném Jon Bellion munkásságát a dalon, hiszen ő volt az egyik vezető producer és író. Ez a hangzáson is megfigyelhető és Chance verzéjén is. Úgyhogy köszi Jon, sikerült JB-t megszerettetned velem (hacsak egy számra is) és nagyon várom a dal remixét, amiben te is megszólalsz!

Sam Smith – Diamonds

A második dal is megérkezett Sam Smith Love Goes című albumára. A Diamonds egy gyorsabb elektro-pop dal egy viszonylag erősebb beattel, ami elüt az énekes eddigi, lágyabb stílusától. Abban is különbözik elődeitől, hogy míg Sam dalai nagyrésze önéletrajzi, a Diamonds esetében ez nincsen így. Ő maga is úgy fogalmazott, amikor bejelentette a 6 hét múlva érkező albumot, hogy itt nem lesznek limitek és mindent ki fog próbálni. Ez a dal is ezt erősíti meg, a Billboard Magazine pedig úgy fogalmazott: „egy szívfacsaró dal, finoman hangolt beatre téve”.

(Lendvai Martin)

(Borítókép forrása: https://stylecaster.com/)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
678KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

X