Zene a mennyből

Zene a mennyből

Igen mozgalmas héten vagyunk túl, ami telis-tele volt új megjelenésekkel. Annyira, hogy a bemutatott két albumon és négy dalon kívül a cikk végére is került egy rövid felsorolás azokról a számokról vagy lemezekről, amelyeket nem érdemes kihagyni. Itt lesz Juice WRLD új, posztumusz albuma, egy Rilès EP és egy korántsem fiatal együttes újdonsága. Ezekkel gazdagodtunk az év 28. hetében.

Juice WRLD – Legends Never Die

Éppen a megállóban álltam, és vártam a már látótávolságon belül lévő buszt. Eközben az egyik barátommal beszélgettem az eseményről, amire éppen tudósítani igyekeztünk. A Facebookomat pörgetve viszont egy olyan hírbe botlottam bele, ami a mai napig elég mélyre hatol, ha belegondolok. Annak ellenére, hogy nem tartom magam a legeslegnagyobb Juice WRLD rajongónak, a halálának a híre borzasztóan megrázott. 2018 óta, még azelőtt, hogy befutott volna, már hallgattam a zenéit és az egész pályafutása során rengeteg olyan dala volt, amelyeket újra meghallgatva megannyi emlék jut eszembe. A Legends Never Die pedig egy olyan album volt, amelytől az elején kissé féltem, hogy a lemezgyártó cége hasonlót fog kidobni, mint amilyenek XXXTentacion lemezei voltak, de végül nem ilyen lett.

Tökéletes emléket állít Juice-nak, megtalálhatóak rajta, mind a mainstream, mind a kevésbé mainstream dalok is. Különösen örülök az Intronak, és az Interclude-nak, amiben több, híres rapper mesél, és osztja meg a gondolatait Juice-ról. Young Thug, J.Cole, Eminem és a Lil Dicky-ként ismert Dave is a legtehetségesebb és a legjobb freestyle tudással rendelkező rappererek közé sorolta. Az Outro pedig egészen hidegrázós és tökéletes lezárása, mind az albumnak, mind a pályafutásnak. Egyrészt remélem, hogy Juice-szal nem lesz az, mint ami X-szel, hogy az össze létező bőrt próbálják róla lerángatni a halála után, a plusz pénzek reményében. Másrészt remélem, hogy album nem is, de újabb trackek meg fognak jelenni a jövőben, olyan előadókkal, amelyekkel a munkát sajnos sosem tudták befejezni.

RilèsLVL 36

Majdnem három héttel a GOA után, megérkezett Rilès első, több dalt is tartalmazó kislemeze. A francia rapper július másodikán posztolt egy képet Instagramra, amivel már sok rajongóban gyanakvást ébresztett, majd a múlt hét elején jelentette be, hogy érkezik a LVL 36, amin, a már említett GOA mellett három új dal kap helyet. Érdekesség, hogy közel három év után az előadó ismét együtt dolgozott valakivel. A választása pedig Tommy Genesis-re, egy kanadai rapper hölgyre esett. A kislemez pedig nem jár egyedül, ugyanis, limitált számban saját merch-et is kapott.

Kid Cudi, Eminem – The Adventures of Moon Man & Slim Shady

Másodjára, több, mint tíz év után állt össze ismét Kid Cudi és Eminem. A Dot Da Genius álttal producerelt dalon a két rapper a droggal töltött éjszakákról, politikai igazságtalanságokról és a koronavírusról is beszél. A szám alapja és a beat már a legelején is nagyon tetszett, viszont csak sokadik meghallgatásra állt össze teljesen. Elég kalandos utat tett meg a track, ugyanis még májusban Cudi tweetelt egyet, amiben Eminem segítségét kérte, viszont Shady ezt csak másnap, egy Lil Wayne-nel való beszélgetésben tudta meg. Cudi elküldte a dal kezdetleges változatát Eminemnek abban a hitben, hogy az lehet a legrosszabb, hogy egyszerűen nem válaszol rá. Eminem viszont nemhogy válaszolt, hanem örömmel részt is vett a projektben. A dal címe pedig mindkettőjük becenevére utal vissza.

Bon Jovi – American Reckoning

Jon Bon Jovi, és együttese sem maradt ki végül az amerikai történésekből. A banda a hivatalos oldalán emelte ki, miért született meg, vagy inkább, miért kellett megszületnie a dalnak. “Szükségét éreztem, hogy megírjam az American Reckoning-ot, mint egy áldozat, ez pedig a történelemnek szól. Azt hiszem a legnagyobb ajándék egy zenésznek, hogy használhatja a hangját azért, hogy olyan dolgokról beszéljen, amelyek megindítanak minket.” – nyilatkozott Jon Bon Jovi. A szám pedig helyet fog kapni az együttes következő albumán, a Bon Jovi 2020-on, amely kritikai nézőpontból szemléli az idei évet.

Foster The People – The Things We Do

Elméletileg elkészült a Foster The People legújabb albuma. Azért csak elméletileg, mivel a Grammy-re jelölt együttes a The Things We Do-val kiadta az albumra tervezett összes dalát. Elsőként érkezett tavaly egy négy számot tartalmazó EP, majd idén még három dal. A The Things We Do pedig természetesen illik a dalcsokorba, könnyed funky hangzásával. Külön kiemelném pedig, hogy a számból befolyó összes bevételt pedig olyan szervezeteknek juttatják el, amelyek politikai igazságszolgáltatást és szociális segélyt nyújtanak közösségeknek.

Itt pedig azok a dalok és albumok, amelyek szintén megérnek egy-egy meghallgatást:

Summer Walker – Life On Earth

blackbear – queen of broken hearts

Katy Perry – Smile

H.E.R. – Do To Me

Bazzi – I Don’t Think I’m Okay

(Lendvai Martin)

(Képek forrásai: https://hammerworld.hu/, https://pitchfork.com/)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
678KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

X