Véget ért az év 9 legjobb napja, a 42. Médiatábor

Az év legjobb kilenc napja 2023-ban sem maradhatott el. A 42. DUE Médiatábort Balatonkenesén tartották meg július 15 és 23 között. A táborozók számos programon vettek részt, barátokat és élményeket szereztek.

Véget ért az idei év DUE-tábora, mely ismételten kilenc napon át tartott. Az eseményekről csupán a teljesség igénye nélkül lehet beszámolni, mivel a hangulat sajnos nem mindig átadható.

A táborozók az idei évben ismét hat csoport közül választhattak még a tábor kezdete előtt. Elsajátíthatták többek között a rádiózás, az újságírás, a fotózás vagy a videózás fortélyait. A csoportok tagjai már az érkezés napján megkezdhették az ismerkedést. Az egész tábor összekovácsolódásának érdekében megrendezték a Portyát, mely során a résztvevők különböző feladatokat hajtottak végre a tábor területén és azon kívül.

A reggeleket minden alkalommal a RÉM (Reggeli Ébresztő Műsor) tette színessé, melynek elkészítési lehetősége nyitva állt a táborozók előtt is. A reggeli utáni első esemény az úgynevezett Napinger volt, ahol a tábor vezetői érdekes témákat ismertettek a táborozókkal.

A csoportfoglalkozásokon kívül a programok közé tartozott többek között egy vitaest, egy bűn- és balesetmegelőzési nap, sor került pénzügyi tesztek kitöltésére, valamint az érdeklődők részt vehettek hangmozin és filmvetítésen. Az előadóktól és szervezőktől bátran lehetett kérdezni.

A tábor alatt számos produktum született. Két újság, online cikkek, profi fotók, filmek, TikTok és Instagram bejegyzések, de még angol narrációs szövegek is kerültek ki a táborozók kezei közül. A sok munka azonban nem zárta ki a szórakozást sem. A Tábor belehúz vetélkedő, a Felezőbuli, a Tábor Embere Gála és a Táborzáró biztosította, hogy senki ne maradjon buli nélkül.

Az alapképzések mellett az érdeklődők részt vehettek mesterképzéseken, így tudásuk párhuzamosan, többrétűen fejlődhetett.

A tábor napjait mindig humorosan és ötletesen zárták az esti mesék.

A táborlakók hazatértek már és bennük él tovább a sok emlék. Próbálják elmesélni az elmesélhetetlent, beszélgetnek új barátaikkal és várják a következő év legjobb időszakát, amikor újra találkoznak. Jövőre ugyanitt!

Jövőre találkozunk!

Köszönjük a Médiatábor támogatóinak a támogatást!