A zenét mindenki szereti – tesztünk van róla!

A zenét mindenki szereti – tesztünk van róla!

Lezárult a Nagy Diák Zenei Teszt első fordulója. A játékban több mint 17 ezren vettek részt, jellemzően 14 és 24 év közötti fiatalok. Válaszaikból az derült ki, hogy nagyon jól ismerik a magyar slágerek dalszövegeit. A legtöbb jó megoldás a Kelemen Kabátban Maradjatok gyerekek című dalára érkezett. A DUE Médiahálózat és a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért közös játéka a magyar könnyűzenét népszerűsíti és ráirányítja a figyelmet a jogszerű zenefogyasztásra.

A Nagy Diák Zenei Teszt indulását megelőzően tavaly ősszel egy kutatást végzett a fiatalok körében a DUE Médiahálózat. A közvélemény-kutatás során a szervezet arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen magyar zenéket ismer és kedvel a Z-generáció. A közel 500 ember válaszából az derült ki, hogy a Tankcsapda a legismertebb, a Bagossy Brothers Company a legkedveltebb zenekar Magyarországon a fiatalok körében. A kutatási anyagra alapultak a Nagy Diák Zenei Teszt kérdései.

A játék első fordulója véget ért, április 23-án kezdődik az online középdöntő.

Ide az legeredményesebb 1.000 játékos kap meghívást. Közülük 12-en kerülnek a döntőbe, ahol közöttük dől el a verseny 2021. május 14-én Budapesten, a Smash Event stream stúdióban. A döntőt a szervezők streamelik, így bárki online követheti azt.  

A Nagy Diák Zenei Teszt célja, hogy a fiatalok körében egyedi, rendhagyó és edukatív formában népszerűsítse a magyar könnyűzenét, a jogszerű zenefogyasztást, megismertesse a szerzői jogok pozitív szerepét és jelentőségét, valamint azt, hogy ezek hogyan járulnak hozzá a szellemi termékek újratermeléséhez. A szervezők szerint a célcsoport még jól érzékenyíthető a témában – reményeik szerint azon túl, hogy a magyar előadókat jobban megismerik, kevesebb fiatal tölt le kalóz és nem legális forrásokból zenét, mind inkább hajlanak a legális csatornákon keresztüli zenehallgatásra.

A program fő támogatója a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért, s a projekt EU-s források bevonásával valósul meg.

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

A zenét mindenki szereti – tesztünk van róla!

Oszd meg a Facebook-on!

A zenét mindenki szereti – tesztünk van róla!

Oszd meg a Facebook-on!

X