Bemutattuk a sajtónak a Nagy Magyar Focitesztet

Bemutattuk a sajtónak a Nagy Magyar Focitesztet

A DUE Médiahálózat és a Nagy Magyar Focitesztet támogató szervezetek hétfőn délelőtt közös sajtótájékoztatót tartottak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A sajtótájékoztatón felszólalt dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke; Kecskés István, a DUE elnöke és a Sportal.hu főszerkesztője; Szabó Dávid, az MTK Társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója; dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke; dr. Szayly József a DUE Médiahálózat alelnöke és Németh Krisztián az MTK és a magyar válogatott focistája is.

A Hidegkuti emlékév megünneplése:

„Megszámlálhatatlanul sok okból fantasztikus az MTK családjához tartozni. Fantasztikus dolog egy olyan sportcsaládhoz tartozni, amelyik 1888-ban alakult, és amelynek sportolói 30-nál is több olimpiai aranyérmet szereztek Magyarországnak. Az MTK labdarúgó csapata 23 bajnoki címmel Magyarország második legsikeresebb klubja. Ez a klub olyan hősöket adott az országnak, mint Hidegkuti Nándor, aki 302 mérkőzésen 202 gólt szerzett az MTK színeiben. A magyar válogatottal 1952-ben olimpiai aranyérmet, két esztendővel később „csak” világbajnoki ezüstérmet szerzett. Legnagyobb teljesítménye talán az angolok elleni 6:3-as győzelem volt, ahol 3 gólt is szerzett. Nándi bácsi születésnapjának alkalmából minden módon és minden eszközzel meg szeretnénk emlékezni stadionunk névadójára. Ezért jött létre a „Hidegkuti és az Aranycsapat – Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak” vetélkedő is, ahol napjaink magyar focisikereivel együtt emlékezhetünk meg az Aranycsapatról, Hidegkuti Nándorral a középpontban – mondta el dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke.

Egy régi álom megvalósulásáról:

„A sport mindig nagyon közel állt hozzánk. Éppen ezért nagyon régóta azon dolgozunk, hogy valahogy a sportot is behozzunk a Nagy Diák Tesztek sorozatába. Hidegkuti emlékévnél talán nem is lett volna jobb alkalom arra, hogy elinduljon az első Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak. De ez a teszt nem csak Hidegkuti Nándorról és nem csak az Aranycsapatról szól, hanem arról a korról is, ami az 1950-es éveket jellemezte. És természetesen a mai labdarúgásról is szól, hiszen az elmúlt évek sikerei újra elhozták a futballőrületet Magyarországra. Mi sem bizonyítja ezt jobb, mint az, hogy szinte alig lehet jegyet venni egy-egy válogatott meccsre”  – mondta Kecskés István a DUE elnöke, a sportal.hu főszerkesztője.

A Nagy Diák Tesztek:

„A Nagy Diák Teszteket a fiataloknak már nem kell bemutatni. A korábbi években különböző témákban mutathattak meg tudásukat a fiatalok, volt zenei, bűnmegelőzési, film, KRESZ, anyanyelvi, klímavédelmi, pénzügyi és médiaismereti vetélkedő is. Az elmúlt években közel 500.000 kitöltője volt a háromfordulós teszteknek. A tesztek első fordulója online zajlik a Fociteszt esetében ez november 25-én indult el. Április végéig bárki kitöltheti a tesztet – akár többször is. A komoly díjakért (angliai utazás, nagyképernyős TV, profi mobiltelefon) a 14 és 24 év közötti fiatalok szállhatnak versenybe. A második- és harmadik forduló már személyes részvétellel zajlik, ahová az első forduló legjobb 1.000-1.000 fiatal játékosát hívjuk meg” – mondta el dr. Szayly József a DUE Médiahálózat alelnöke. A Nagy Magyar Fociteszt döntője 2023. május 26-án lesz, amit a Petőfi TV is bemutat majd.

A szenvedély, jellemformálás és személyiségfejlesztés:

„Szenvedély nélkül nem lehet éni, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szenvedélyünk van. Ne a dohányzás vagy a drog, hanem a zene, a sport vagy a művészet legyen a szenvedélyünk. A sport a felnövekvő ifjúság jellemformálásában és személyiségfejlesztésében, fizikai és mentális erőnlétének növelésében fontos szerepet tölt be. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a Legyen a sport a szenvedélyed program során, négy megyét és közel 900 fiatalt átfogó labdarugó kupát indított azzal a céllal, hogy a sporton keresztül biztosítsunk megfelelő időtöltést a helyi fiatalok számára. Meggyőződésem, hogy nincs az életnek olyan területe, amelyben a bűnmegelőzés és az ifjúságfejlesztés ne jelenne meg. Éppen ezért támogatja a Nagy Diák Teszteket a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is” – emelte ki dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

A múlt sikereiből merítünk ihletet ma is:

„Az MTK Budapest Magyarország egyik legnagyobb múltú és eredményű multisport egyesülete. A futball szakosztály ma már egy egyesületen kívüli, külön gazdasági szervezetként üzemel, de így is az nagyon fontos része az MTK családjának. Éppen ezért fel sem merült, hogy ne együtt ünnepeljük meg a Hidegkuti emlékévet. A Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak remek lehetőség, hogy közösen hívjuk fel a figyelmet nem csak a magyar labdarúgás egyik kiemelkedő alakjának történetére, hanem a magyar foci jelenlegi sikereire is. Hiszen a labdarúgó sikerekből minden generációnak részesülni kell. Célunk, hogy a múlt sikereiből tanulva a magyar labdarúgás újra felhelyezhessük a térképre” – mondta Szabó Dávid az MTK Társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

A ma focija – egy válogatott labdarúgó is tesztelt:

Nagyszerű dolognak tartom, hogy a diákokat ilyen formában hozzuk közelebb a focihoz és tesztelni tudják a tudásukat. Én a tegnapi, Kazincbarcika elleni meccs után töltöttem ki a tesztet. Nagyszerű kérdések voltak benne. Egyik kedvencem az volt, hogy: Hidegkuti Nándor hogyan lépett pályára előszőr a válogatottba. Azt tudtam, hogy Szusza Ferenc sérülése miatt, de azt már nem tudtam, hogy a jegypénztár előtt állva szóltak neki, hogy pályára fog lépni. Szóval én is nagyon sokat tanultam belőle, így ajánlom mindenkinek, kortól függetlenül, hogy töltse ki a tesztet – mondta Németh Krisztián, az MTK és a magyar válogatott játékosa.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak első, online fordulójának kérdéssorát 2022. november 25. és 2023. április 25. tölthető ki az a nagydiaktesztek.hu oldalon, de a könnyebb kitöltés érdekében használjátok a Nagy Diák Tesztek applikációt.

INDULJON A TESZT!

A Nagy Magyar Fociteszt fő támogatója az MTK Budapest, támogatója a ProHuman Diákmunka, médiapartnere a Sportal.hu és a Blikk.hu.

Fotó: mtk.hu / Hegedüs Gábor

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Bemutattuk a sajtónak a Nagy Magyar Focitesztet

Oszd meg a Facebook-on!

Bemutattuk a sajtónak a Nagy Magyar Focitesztet

Oszd meg a Facebook-on!