Betörést leplezett le a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt győztese

Betörést leplezett le a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt győztese

Egy bolti betörést leplezett le barátjával az Astoria közelében nemrégiben Oláh Vince, aki most korcsoportjában több mint 20 ezer fiatal közül megnyerte a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet. A gimnazista észlelve a bűncselekményt felhívta a rendőrséget, majd a járőrök a betörők után eredtek.

A DUE Médiahálózat népszerű, immár ötödjére elindított tesztjének célja, hogy megtudják a fiatalok: ismerik-e a rájuk leselkedő veszélyeket, tudják-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és el tudják-e kerülni azt, hogy áldozattá, netán elkövetővé váljanak egy-egy kényes helyzetben. A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlott a bunmegelozesiteszt.hu oldalon. A tesztet bárki kitölthette, de a nyereményjátékban csak a 14-22 éves kor közöttiek vehettek részt. A középdöntő fordulójában azonban már két ágon folyt tovább a verseny: 14-18, illetve 19-22 éves korosztályokra oszlott a játék, s a döntőket is ebben a két korcsoportban rendezték Budapesten május 20-án, a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

A 18 év alatti korosztályban Oláh Vince diadalmaskodott. A fóti fiatal a budapesti Eötvös József Gimnázium tanulója, szabadidejében szaxofonozik. A verseny során javára vált, hogy nemrégiben az iskolában egy bíró előadást tartott az osztályának. Vince fél éve egy bűncselekménybe is belecsöppent.

– Egy barátommal sétáltam az Astoria környékén az esti órákban, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy egy közért ajtaját próbálja feltörni két gyanús alak – emlékezett vissza Vince. – Felhívtuk a rendőrséget, feltettek nagyjából tíz kérdést, majd azt mondták, hogy küldenek járőröket. Mi ezt követően tovább sétáltunk, remélhetőleg elkapták a betörőket.

A 18 év feletti korcsoportban Baki Zsolt lett az első. A lovasberényi fiatal a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum tanulója, és bármennyire is jól sikerült a bűnmegelőzési teszt, gépészmérnök szeretne lenni.

Első helyezésének köszönhetően Vince egy Lenovo IdeaPad laptopot, Zsolt egy Xiaomi 11T okostelefont nyert. A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 5 döntőjét ITT és ITT tudod visszanézni!

Fotó: Pozsonyi Zita

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Betörést leplezett le a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt győztese

Oszd meg a Facebook-on!

Betörést leplezett le a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt győztese

Oszd meg a Facebook-on!

X