Egy új varázsvilág misztikus kalandra hív: márciusban jelenik meg a Borzonka! – az író, Tollas Timi ajánlója

Meséket írni nagyon személyes és egyben rendkívül bensőséges dolog. Nem csupán a fantáziánkra kell támaszkodni, hanem a szívünkre és a megérzéseinkre
is. Arra, hogy mit szeretnénk elmondani a történetünkkel, kiket szeretnénk vele inspirálni vagy éppen tanítani.

Az én esetemben az írás mindig egy olyan örömforrás volt, amelyre az életem bármely szakaszában mankóként tudtam támaszkodni. Mellettem állt, ha nehezebb pillanatok értek, a segítségével ki tudtam fejezni önmagamat és a bennem lévő érzelmeket, legyen szó bármilyen fontos témáról. Témákról, amelyek sokakat érintenek. Témákról, amelyek akár Téged is érinthetnek.
Az első könyvem, a Porcukor: 40 gramm motiváció megjelenése óta már több mint egy év telt el. Mielőtt ezt az inspiráló, kifejezetten az önbizalomhiánnyal küzdő egyéneknek szóló könyvet megírtam volna, bevallom, két éven keresztül teljesen más műfajon dolgoztam. Éjt nappallá téve írtam egészen 23 éves koromtól fogva, méghozzá egy mesekönyvet, amely a Borzonka: Bűvös mesék tárháza címet kapta.
A mesék és a varázslat izgalmas világa már egészen kicsi korom óta közel állt a szívemhez. Anyukámmal még tini koromban együtt kezdtünk el írni egy mesét, amely misztikus szálon futott. Zárójelben megjegyeznék annyit, hogy az a történet még nem került publikálásra, de nagy vágyam és tervem a jövőre nézve, hogy ezt is megvalósítsam. Az akkori weboldalamon heti rendszerességgel tettem belőle közzé apróbb részleteket, folytatásos jelleggel, amelynek nagy sikere volt nemcsak a barátaim és osztálytársaim, de a tanáraim körében is.
Akkor éreztem talán először azt a bódító, jóleső érzést, amely az írással együtt jár.
A végeredmény öröme, na és persze a fáradt ujjaimé, amelyek a billentyűzet ritmikus ütögetése után végre megpihenhettek.

Mit érdemes tudnod a mesekönyvemről?
A Borzonka: Bűvös mesék tárháza, amelynek megírása több mint két évig tartott, nagyon kedves a szívemnek. Elmondhatatlanul örömteli és euforikus érzés tölti el most a lelkemet, ahogyan ezeket a sorokat írom, hiszen ez az ajánló végre azt jelenti, hogy elindíthatom a mesekönyvemet a saját kis útján.
Akár Pán Péter, kiskorom nagy kedvence, én is hiszek a mesékben és főként abban, hogy kellő kitartással, ambícióval és akarattal bármire képesek vagyunk. Felnőni pedig hozzá hasonlóan talán én sem fogok tudni soha már!

Éppen ezért ettől a könyvtől szó szerint igenis várhatod az igazi csodát, hiszen ahhoz, hogy a saját képzeleted megelevenedjen előtted, nincsen szükség észérvekre, sem logikára, de racionalitásra sem.
Engedd el magadat és repülj el a konyha sarkában porosodó seprűvel egy izgalmas univerzumba, ahol számtalan meglepetéssel találkozhatsz! Meseszép illusztrációk minden egyes történethez, viccesen baljós hangulatú versikék és jóleső rettegés vár most Rád!
Most pedig íme pár jótanács a könyvemmel kapcsolatban, amelyeket egyenesen a kötet első oldalairól idézek, hogy még közelebb kerülj a varázslathoz, amely hamarosan Téged is levesz majd a lábadról!

„Vigyázat, közvetlenül lefekvés előtt nem ajánlott olvasni a következő meséket! Az
eddigi tapasztalatok alapján minden ötödik olvasó tapasztalt mellékhatásokat, melyek az enyhébb lefolyásútól egészen a súlyosig terjedtek. Gyakori mellékhatások: heves szívdobogás, elalvási nehézség, verejtékező homlok és nedves kéz, félelem az egyedülléttől (különösen éjfél, illetve sötétedés után), őrült vágyódás az ismeretlen után, illetve esetenként magas láz is szerepelhet a tünetek között. A történeteket sokszor izzó szenvedély és vágyakozás itatja át, így nem árt bekészíteni pár zsebkendőt is. Amennyiben nálad a felsoroltaktól eltérő vagy újabb mellékhatás merülne fel, szíveskedj tájékoztatni minket a „Mámorító rettegés” díjmentesen hívható segélykérő vonalon!”

Még egy kis kedvcsináló ajánló a könyvhöz:
„Ebben a misztikus, sokszor bűvösnek tűnő mesekönyvben szembetalálkozhatsz önmagaddal, miközben a történetek olvasása közben egy fantáziadús világban kalandozhatsz. A varázslatok univerzumában való utazásod során végig hű társad lesz Borzonka, a kis boszorkány, aki ennek a könyvnek a sötét lelke.
Ha barátodul fogadod őt és megérted, hogy a borzongás érzése innentől örökké végigkísér majd az utadon, bármerre is vessen a lábad, jóleső bizsergés lesz úrrá rajtad. Olyan kifürkészhetetlen, izgalmas kalandok részeseivé válsz, amelyeket mindig hiányoltál az életedből.

Legyél Te a saját meséd főszereplője!
Irányítsd Te a szálakat, hiszen ebben a könyvben minden a saját fantáziádon
múlik!”

Pontos megjelenés: március elején már keresheted a könyvesboltok polcain, illetve

az első 100 darab könyv erejéig tőlem is vásárolhatsz, amelyeket most dedikáltan kaphatsz kézhez! Érdemes lecsapni rájuk minél előbb! Itt keresd a könyvemet, illetve a Libri és Líra oldalain is megtalálod már, ha beírod a nevemet vagy a könyvem címét.
Ajánlott korosztály: 16+
Itt is megtalálsz még: www.tollastimea.hu és Facebookon: Tollas Tímea írói oldala
Édes borzongással teli perceket kívánok és köszönöm előre is, ha bizalmat
szavazol nekem és a mesekönyvemnek!

Tollas Tímea