Elindult a harmadik Médiaismereti Teszt

Elindult a harmadik Médiaismereti Teszt

A Nagy Diák Tesztek történetében immár harmadik alkalommal hozzuk el nektek a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet. Ez a teszt az, ami nagyon közel áll a DUE szívéhez, hiszen ezzel szeretnénk a hivatásunk műhelytitkaiba beavatni benneteket. Tedd próbára magadat és teszteld médiaismereti tudásodat! Az első helyezett egy Samsung tablettel lesz gazdagabb.

Mindenki fogyaszt híreket. De nem minden hír igaz. Hogyan tudjuk eldönteni, hogy a média által közölt hír a valóságot írja-e le, vagy fake news? A Nagy Diák Médiaismereti Teszt kitöltésével olyan tudást szerezhetsz meg, amivel könnyedén ki tudod szűrni az álhíreket.

Természetes nem csak hírekről, hanem közösségi médiáról, újságról, rádióról és tévéről – és ezek gyártásáról – is lesznek kérdések. Nem baj, ha első alkalommal nem sikerült tökéletesen kitöltened a tesztet, hiszen bármennyiszer neki kezdhetsz. De ha szeretnéd megkaparintani az első helyért járó díjat, akkor mindenképp törekedj a legmagasabb pontszám elérésére.

Az első forduló kérdéssorát december 20. és április 30. között tölthetitek ki a nagydiaktesztek.hu-n vagy a Nagy Diák Tesztek Applikáción keresztül. Az első, online fordulóból a legjobb eredményt elért 1000 játékos kap meghívást a 2023. május 5. és 8. között zajló online középdöntőbe. Innen a 10 legjobb eredményt elérő versenyző jut be az online döntőbe, melynek résztvevői 2023. május 11. és 12. között tölthetik ki a mindent eldöntő kérdéssort.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2023. május 26-án lesz Budapesten az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben .

A Nagy Diák Médiaismereti Teszt 3-t a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.

INDULJON A TESZT!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Elindult a harmadik Médiaismereti Teszt

Oszd meg a Facebook-on!

Elindult a harmadik Médiaismereti Teszt

Oszd meg a Facebook-on!