Itt a Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztje – töltsd ki te is

Az olimpia a világ legnagyobb és legrégebbi nemzetközi sporteseménye. A négyévente megrendezett verseny kezdete egészen az ókorig nyúlik vissza. A 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával elhoztuk nektek A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjét. Az országos játék kitöltése során bepillantást nyerhetsz az Olimpiák történetébe, számos érdekességet tudhatsz meg és megismerheted a magyar olimpikonokat is.

Tudtad, hogy Magyarország az első újkori, Athénban megrendezett 1896-os nyári olimpián is részt vett sportolóival, de csak jó pár évvel később, 1924-től indított női versenyzőket? Az első három indulónk Molnár Ella úszónő, Tary Gizella vívó és Váradi-Péter Ilona teniszező volt.

Csupán kétszer nem vettünk részt a modern kori olimpiákon. Először 1920-ban, amikor az eredeti tervek szerint hazánk lett volna a rendező, de mivel az első világháború vesztes országai között voltunk, ezért megvonták tőlünk a rendezés jogát, és sportolóink sem kaptak meghívást a végül belgiumi világversenyre.

Az összes sportágban elnyert érmek összesített rangsorában Magyarország mindig nagyon előkelő helyen, a legjobb 10 ország között szerepel – ez a magyar lakosság arányához képest főleg kimagasló eredmény. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elfogadott magyar érmek száma 2024-ig összesen 521, ebből 183 arany, 156 ezüst és 182 bronz.

A magyar sportolók vívásban 90, kajak-kenuban 86 és úszásban 76 éremmel tértek haza az elmúlt olimpiákról, így kijelenthetjük, hogy ezekben a sportágakban vagyunk a legsikeresebbek.

Csapatsport tekintetében a magyar férfi vízilabda-válogatottjaink az összesített érmek és a csak aranyérmes helyezések alapján is a világrangsor első helyét szerezték meg, kilenc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel. Öttusában 23 éremmel vagyunk a legsikeresebb ország.

Ha szeretnél még több érdekességet megtudni, akkor mindenképpen töltsd ki a Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjét. A három fordulóból álló teszt első fordulóját bárki kitöltheti 2024. január 25. és április 30. között a nagydiaktesztek.hu oldalon vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül, azonban a nyereményjátékban csak a 14-24 év közötti fiatalok vehetnek részt.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő játékosok jutnak be a személyes részvételű középdöntőbe, amit 2024. május 24-én Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezünk meg. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 10 játékos jut be. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért: egy  Samsung LED Smart televízióért, egy Samsung Galaxy S20 mobiltelefonért és egy szuper Mountain bike bringáért. Az első helyezett a fődíj mellett a Magyar Olimpiai válogatott ruházatát is átveheti a MOB képviselőjétől.

Itt találsz segítséget a teszthez: Team Hungary az Instán, Team Hungary a TikTokon, Team Hungary a Facebookon!

A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjét a Magyar Olimpiai Bizottság támogatja:

A Magyar Olimpiai Csapat támogatói:

Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztje játék médiapartnerei a Ringier Sports Media Hungary Kft. és a Blikk Kft.