Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt – töltsd ki te is

Fotó: Pozsonyi Zita

Immár hetedik alkalommal startolt el a DUE Médiahálózat és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nagy sikerű tesztsorozata, a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt. A játék célja, hogy a fiatalok megismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket és megtudják, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

A korábbi évekhez hasonlóan, a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 7. első fordulóját mindenki kitöltheti, de a fődíjakért csak a 14-22 éves kor közötti fiatalok versenghetnek. A három fordulóból álló vetélkedősorozat első, online fordulóját 2024. március 7. és 2024. május 10. között tölthetitek ki a nagydiaktesztek.hu oldalon vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül.

Az első fordulóban 15 kérdést kell megválaszolnod a lehető legrövidebb idő alatt, hiszen nem csak az elért pontok számítanak, hanem a kitöltésre szánt idő is. A korábbi évekhez hasonlóan, ezt a tesztet is többször ki lehet tölteni, vagyis tudsz gyakorolni és tanulni. De fontos, hogy a versenyben mindig az utolsó eredményed lesz érvényes.

A játék középdöntőjét 2024. május 23-én, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezzük meg, ahová az első fordulóban a legjobb eredményt elérő játékosok kapnap majd meghívást. A középdöntőből korosztályonként (14-18 és 19-22 éves korig) a legjobb eredményt elértő 5-5 játékos jut be a döntőbe. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért.

A játék díjazottjai, a korosztályonkénti első helyezettek egy-egy szuper MTB kerékpár, vagy Samsung Galaxy A53 mobiltelefon közül választhatnak. A játék második helyezettjei is díjazásban részesülnek – egy-egy Xiaomi Redmi Note 12 okostelefonnal térhetnek haza az eredményhirdetés után.

Induljon a TESZT!