Elstartolt a Nagy Diák Médiateszt 4.

A Nagy Diák Tesztek történetében immár negyedik alkalommal hoztuk el nektek a Nagy Diák Médiatesztet. Ez a teszt az, ami nagyon közel áll a DUE szívéhez, hiszen ezzel szeretnénk a hivatásunk műhelytitkaiba beavatni benneteket. Tedd próbára magadat és teszteld médiaismereti tudásodat! Az első helyezett egy Samsung tablettel lesz gazdagabb.

Mindenki fogyaszt híreket. De nem minden hír igaz. Hogyan tudjuk eldönteni, hogy a média által közölt hír a valóságot írja-e le, vagy fake news? A Nagy Diák Médiateszt kitöltésével olyan tudást szerezhetsz meg, amivel könnyedén ki tudod szűrni az álhíreket.

Természetes nem csak hírekről, hanem közösségi médiáról, újságról, rádióról és tévéről – és ezek gyártásáról – is lesznek kérdések. Nem baj, ha első alkalommal nem sikerült tökéletesen kitöltened a tesztet, hiszen bármennyiszer neki kezdhetsz. De ha szeretnéd megkaparintani az első helyért járó díjat, akkor mindenképp törekedj a legmagasabb pontszám elérésére.

Az első forduló kérdéssorát december 18. és április 21. között tölthetitek ki a nagydiaktesztek.hu-n vagy a Nagy Diák Tesztek Applikáción keresztül. Az első, online fordulóból a legjobb eredményt elért 1000 játékos kap meghívást a 2024. április 25. és 26. között zajló online középdöntőbe. Innen a 20 legjobb eredményt elérő versenyző jut be az online döntőbe, melynek résztvevői 2024. április 30-án tölthetik ki a mindent eldöntő kérdéssort.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2024. május 24-én lesz Budapesten az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben .

A Nagy Diák Médiaismereti Teszt 4 a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Tehetség Program és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.