Elindult az első Nagy Magyar Fociteszt online fordulója

Kétségkívül a foci Magyarország legnépszerűbb sportja. A hétvégi meccsek hétről hétre rengeteg embert vonzanak a stadionokba és TV képernyői elé. A fociláz csak fokozódik, ha a nemzeti válogatott vagy valamelyik klubcsapatunk nemzetközi kupasorozatban vetélkedik. De vajon mennyit tud egy átlag szurkoló a magyar labdarúgás jelenéről és múltjáról? Az első alkalommal debütáló Nagy Magyar Focitesztből minden kiderül!

Idén van az MTK Örökös Bajnokának és a klub örökös tagjának, az Aranycsapat legendájának, Hidegkuti Nándor születésének 100. évfordulója emlékéve. A legendás csatár 302 mérkőzésen, 222 gólt szerzett MTK-mezben, olimpiai bajnoki cím és világbajnoki ezüstérem az Aranycsapattal.

Az Aranycsapatunk legendás mérkőzésének jövőre ünnepeljük a 70 évfordulóját: a magyar labdarugó „Aranycsapat” 1953. november 25-én a londoni Wembley stadionban 6:3 arányban legyőzte a hazai pályán akkor már 90 éve veretlen angol válogatottat. A sporttörténeti győzelem emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban november 25-ét a Magyar Labdarúgás Napjává nyilvánította.

E jeles nap alkalmából elhoztuk nektek az első Nagy Magyar Focitesztet.

Mostanra már amúgy is focilázban vannak a legnagyobb futballrajongók, hisz november 20-án kezdődött el a 22. FOCI VB Katarban – ami a világ legnépszerűbb és legnézettebb sorteseményei közé tartozik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a december 18-ig tartó 32 csapatos tornára már közel 1,8 millió jegyet adtak el.

A fociláz tehát a DUE-t sem kerülte el: Hidegkuti és az Aranycsapat szlogennel, az MTK támogatásával elhoztuk nektek a Nagy Magyar Focitesztet.

A 18 kérdéses teszt kitöltése során megismerheted a magyar labdarúgás múltját és jelenét, felelevenítheted az Aranycsapat, és legendás csatára Hidegkuti Nándor sikereit, valamint a magyar válogatott közelmúltbéli remek szerepléseit.

A játék első, online fordulójának kérdéssorát 2022. november 25. és 2023. április 30. között tölthetitek majd ki az a nagydiaktesztek.hu oldalon, de a könnyebb kitöltés érdekében használjátok a Nagy Diák Tesztek applikációt. A tesztet bárki kitöltheti, de a középdöntőben már csak a 14 és 24 év közötti fiatalok vehetnek részt!

Az online teszt kitöltői közül az 1.000 legjobb játékos kap majd meghívást a középdöntőbe, melyet 2023. május 25-én és 26-án rendezünk Budapesten, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében az újpesti UP Rendezvénytérben. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legeredményesebb 10 játékos jut be.

Érdemes lesz velünk játszani, hiszen a legjobbak értékes nyereményeket vihetnek haza! A fődíj egy alkalomra szóló 2 személyes, 4 napos utazás Londonba (maximum 400 000 Ft értékben) vagy egy Samsung Smart LED televízió, vagy egy Samsung Galaxy 5G mobiltelefon (maximum 150 000 -150 000 Ft értékben), mely három díj közül a nyertes játékos választ a döntő eredményhirdetését követően. A második helyezett a fennmaradó két díj közül választhat, a harmadik helyezett az utoljára fennmaradó díjjal lesz gazdagabb.

Nagy Diák Fociteszt Diákoknak játék médiapartnerei a sportal.blikk.hu és a Blikk.hu.

Sok sikert! INDULJON A TESZT!

 

Kiemelt kép: Fortepan.hu / Erky-Nagy Tibor