Fantasztikus show és szoros végjáték a hetedik KRESZ-teszt döntőjében

Felejthetetlen TV show keretében zárult a hetedik alkalommal megrendezett Nagy Diák KRESZ-teszt. Az országos edukatív játék döntőjét május 25-én rendeztük meg az UP Rendezvénytérben.

Rekordszámban kezdtek bele a fiatalok az idén hatodik alkalommal meghirdetett Nagy Diák KRESZ-teszt kitöltésébe. Az első, online fordulóban több mint 20 ezren tették próbára magukat és töltötték ki sikeresen a tesztet.

Közülük az 1.000 legjobb eredményt elérő játékos kapott meghívást a játék középdöntőjébe. Itt egy 18 kérdéses KRESZ-tesztet kellett kitölteniük a játékosoknak, minél rövidebb idő alatt megadva minél több helyes választ.

A középdöntőkből a legjobb 5-5 játékos jutott be az országos játék döntőjébe. Ők egy izgalmas tévé show keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat: az ingyenes „B” kategóriás jogosítvány szerzési lehetőséget és az elektromos robogót.

Óriási izgalmak és szoros versenyben Tóth Roland szerezte meg az első helyet és ezzel az ingyenes „B” kategóriás jogosítvány szerzési lehetőséget. A másik ágon Zsigmond Richárd Tibor bizonyult a legjobbnak, így ő vihette haza az elektromos robogót a döntő után.

A díjakat Berzai Zsolt r. alezredes, ORFK Balesetmegelőzési Osztályának vezetője, az ORFK-OBB főtitkára, Korcsmáros Dóra, az E-Educatio Zrt. projektmenedzsere és Dr. Szayly József, DUE alelnöke adták át.

A Nagy Diák KRESZ-teszt 2023-ben az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Webjogsi.hu és a KRESZ TV támogatásával valósul meg.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjéből készült tévé felvétel hamarosan visszanézhető lesz az MTVA műsorán.